Αυτή είναι η πιο «αιρετική» Ferrari

Αυτή είναι η πιο «αιρετική» Ferrari
Γίνεται να υπάρξει μια Ferrari που να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά και να φοράει σασμάν από Porsche; Μια ανεξάρτητη εταιρεία πήγε ενάντια στη «θρησκεία» του Μαρανέλο και την έκανε πραγματικότητα.

Η Ferrari 308 GTS όταν έβγαινε από το εργοστάσιο, φορούσε έναν V8 κινητήρα 2.9 λίτρων με απόδοση 255 ίππων, όμως ένα από τα αντίτυπα πλέον κυκλοφορεί... αμιγώς ηλεκτρικά! Αυτό οφείλεται σε μια εταιρεία από την Καλιφόρνια που ειδικεύεται στις ηλεκτρικές μετατροπές και έφτιαξε μια Ferrari διαφορετική από όλες τις άλλες. Αιτία ήταν μια πυρκαγιά που κατέστρεψε τα μηχανικά της μέρη, οπότε η Electric GT (η συγκεκριμένη εταιρεία) «άρπαξε» την ευκαιρία και δημιούργησε κάτι ξεχωριστό.

Μάλιστα οι «αμαρτίες» δεν σταματούν εδώ, καθώς το Ιταλικό μοντέλο εφοδιάζεται πλέον με ένα μηχανικό σασμάν πέντε σχέσεων από έναν... ορκισμένο ανταγωνιστή της Ferrari, την Porsche! Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε επειδή θεωρήθηκε ότι ήταν η κατάλληλη για να διαχειριστεί τα αυξημένα επίπεδα ροπής του ηλεκτρικού μοτέρ, που είναι πολύ πιο ισχυρό από τον κινητήρα που εφοδίαζε την 308 GTS, με ιπποδύναμη περίπου 430 ίππων. Το βάρος της έχει αυξηθεί και φιγουράρει με τον 1,5 τόνο λόγω των μπαταριών, που είναι σε θέση να προσφέρουν αυτονομία της τάξεως των 160 χιλιομέτρων στο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!