Ποιά είναι η πρώτη «μοναδική» Pagani; (video)

Ποιά είναι η πρώτη «μοναδική» Pagani; (video)
Ειδικά φτιαγμένη για τις επιθυμίες ενός πελάτη, η Pagani δημιούργησε την Huayra Pearl, η οποία εκτός από μοναδική είναι και πανέμορφη.

Πραγματικό μαργαριτάρι είναι αυτή η Pagani, η πρώτη που βγαίνει από τη βιοτεχνία –γιατί βιομηχανία δεν τη λες- της ιταλικής εταιρείας ειδικά τροποποιημένη σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός και μόνο πελάτη. Τιμώντας απόλυτα το όνομά της, η Huayra Pearl διαθέτει κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά στο αμάξωμά της, που την διαφοροποιούν από τα μοντέλα «παραγωγής» -και τα εισαγωγικά μπαίνουν γιατί όλα είναι περιορισμένης παραγωγής και χειροποίητα.

Ωστόσο αυτή είναι μια και μοναδική, δεν θα υπάρξει δεύτερη και κυριολεκτικά λάμπει χάρη στο βαθύ μπλε του ουρανού χρώμα της, το οποίο ταυτόχρονα αφήνει σε κοινή θέα την «πλέξη» των ινών άνθρακα που αποτελούν το υλικό κατασκευής του αμαξώματός της.

Το τελευταίο έχει αποκτήσει μια διπλή γυάλινη οροφή, νέα πίσω αεροτομή με δύο διακριτά σκέλη και νέο ενεργό διαχύτη, η γεωμετρία του οποίου μεταβάλλεται ηλεκτρικά ανάλογα με την ταχύτητα.

Παρότι άλλη Huayra Pearl δεν θα κυλήσει τους τροχούς της στους δρόμους αυτού του πλανήτη, η Pagani φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να συνεχίσει τη δημιουργία ειδικών και μοναδικών, tailor made, εκδόσεων των μοντέλων της.

Πριν μόλις μερικές εβδομάδες, ο συλλέκτης σπάνιων και πανάκριβων αυτοκινήτων Μάνι Κόσμπιν, είχε επιβεβαιώσει μέσω λογαριασμού του σε site κοινωνικής δικτύωσης ότι μια Huayra που παρήγγειλε στην Pagani και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την γνωστή γαλλική εταιρεία ρούχων και αξεσουάρ Hermes, βρίσκεται στο στάδιο της τελικής υλοποίησης.

Το κόστος μιας τέτοιας «ειδικής» Huayra φυσικά και δεν δημοσιοποιείται, τουλάχιστον από την Pagani. Αν ωστόσο αναλογιστεί κανείς ότι μια κοινή Huayra των 730 ίππων ισχύος και 1.000 Nm ροπής κοστίζει περίπου 2.000.000€, τότε η κάθε ειδική έκδοσή της θα ξεπερνά πολύ και με άνεση αυτό το νούμερο. Απολαύστε λοιπόν τον απαγορευμένο καρπό στις εικόνες και στο video.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!