Ποιός πρώην οδηγός F1 παραλίγο να χάσει το δίπλωμά του;

Ποιός πρώην οδηγός F1 παραλίγο να χάσει το δίπλωμά του;
Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ, πιάστηκε από τη γαλλική αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα. Τελικά «καθάρισε» με πρόστιμο.

Στον αγώνα σπορ και πολυτελών αυτοκινήτων Gumball 3000, που φέτος πραγματοποιήθηκε στη διαδρομή από το Δουβλίνο στο Βουκουρέστι, συμμετέχουν εκτός από λαμπερά οχήματα και αντίστοιχοι οδηγοί. Δύο από αυτούς ήταν οι πρώην οδηγοί αγώνων F1, ο Γάλλος Ζαν Αλεζί και ο Βρετανός Ντέιβιντ Κούλθαρντ. Οι δύο σταρ της αυτοκίνησης μοιράστηκαν μια Mercedes C63 AMG Coupé Black Series με V8 κινητήρα 517 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς. Τόσο το αυτοκίνητο, όσο και οι οδηγοί του, δεν αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό «νομιμότητας» όσον αφορά στην ταχύτητα και αυτό δεν άργησε να αποδειχτεί.

Διασχίζοντας τη Γαλλία, το δίδυμο με οδηγό εκείνη τη στιγμή το Βρετανό, καταγράφηκε από φορητό ραντάρ της αστυνομίας να κινείται στην autoroute με 178 χλμ./ώρα. Με ανώτατο όριο τα 130, αν το ραντάρ κατέγραφε 180 χλμ./ώρα, τότε ο Κούλθαρντ θα αντιμετώπιζε την άμεση αφαίρεση του διπλώματός του και ένα μεγάλο πρόστιμο.

Τελικά «καθάρισε» με πρόστιμο 130€ περίπου που πλήρωσε μάλιστα επιτόπου, και στο παρά πέντε γλίτωσε τα χειρότερα. Μάλιστα, από εκείνη τη στιγμή και μετά το πηδάλιο πέρασε στα χέρια του ταχύτατου, αλλά γηραιότερου και πιθανώς πιο σοφού, Ζαν Αλεζί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής αστυνομία το ραντάρ δεν είχε στηθεί τυχαία στο συγκεκριμένο σημείο. Στόχος των αρχών ήταν να «ηρεμούν» τους συμμετέχοντες στον «αγώνα» Gumball 3000, καθώς είναι γνωστό ότι τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν είναι ικανά για πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα τελικής ταχύτητας και οι οδηγοί τους περισσότερο από πρόθυμοι να την εξαντλήσουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!