Έρχεται αντίπαλο δέος για το Nissan Juke Nismo RS;

Έρχεται αντίπαλο δέος για το Nissan Juke Nismo RS;
Η Toyota -πριν καλά καλά το δούμε- σκέφτεται να λανσάρει ένα πιο «καυτό» C-HR για να το τοποθετήσει απέναντι στο γρήγορο Nissan Juke!

Το Toyota C-HR είναι ένα μικρό crossover που παρουσίασε πριν λίγο μόλις καιρό η Toyota, για το οποίο η εταιρεία ήδη σκέφτεται μια γρήγορη έκδοσή του. Ο Χίρο Κόμπα, αρχιμηχανικός της φίρμας αποκάλυψε στο Βρετανικό Autocar ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί για να βγει στην παραγωγή, όμως ο ίδιος «πιέζει» ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα. Ωστόσο ο Κόμπα δεν είναι ο μόνος που το θέλει αυτό, καθώς την ίδια στάση κρατάει και υψηλόβαθμο στέλεχος του Ευρωπαϊκού τμήματος της Toyota, Ρέμπερτ Σέρους, με τον τελευταίο να λέει ότι μια σπορ έκδοση θα κάνει αίσθηση αλλά εξαρτάται πόσο εκείνη θα διαφοροποιείται.

Ακόμη, τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί, όμως αν τελικά το σενάριο πραγματοποιηθεί, δεν θα προσεγγίζει τη σπορ φιλοσοφία όπως το Nissan Juke Nismo. Το τελευταίο, είναι σκληροπυρηνικό και προσφέρει επιδόσεις επιπέδου hot-hatch, με 218 ίππους και χαρακτηριστική εμφάνιση. Η πρόταση της Toyota αν υλοποιηθεί δεν θα είναι τόσο ισχυρή, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ιπποδύναμη κοντά στα 180 άλογα. Θυμίζουμε ότι το μοντέλο στην «απλή» εκδοχή του πατάει στην νέα πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) και μπορεί να εφοδιαστεί με κινητήρα βενζίνης 1.2 τούρμπο, αλλά διατίθεται και σε υβριδική έκδοση με κινητήρα 1,8 λίτρων και συνολική απόδοση 122 ίππων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!