Μπορείς να νικήσεις τον Γκροζάν; (video)

Μπορείς να νικήσεις τον Γκροζάν; (video)
Σε ένα πρόγραμμα οδήγησης της Jaguar, ο ταλαντούχος οδηγός της F1 Ρομέν Γκροζάν διασκέδασε και έθεσε και το χρόνο αναφοράς.

Ο Γάλλος πιλότος άφησε το κόκπιτ της Haas και τις πίστες της F1, για το τιμόνι μιας Jaguar XF και του προγράμματος “Art of Performance” που ξεκινά η βρετανική εταιρεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παγκόσμια περιοδεία, η οποία έχει ως σημείο εκκίνησης την Ευρώπη αυτόν το μήνα σε πάνω από 200 διαφορετικές τοποθεσίες, δίνει σε υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες την ευκαιρία να οδηγήσουν όλη τη γκάμα των μοντέλων της Jaguar, σε μια σειρά από οδηγικές προκλήσεις. Το ιδιαίτερο στοιχείο του προγράμματος οδήγησης της Jaguar έχει να κάνει με την τοποθέτηση σε ένα χώρο φωτιζόμενων «έξυπνων κώνων», που καθορίζουν τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει ο οδηγός δίνοντας σήμα λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν την αλλαγή κατεύθυνσης.

Ο Γκροζάν ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στη σχετική «πίστα» και απόλαυσε το παιχνίδι με τους κώνους, θέτοντας μάλιστα και ένα σκορ 49032 πόντων, το οποίο δεν γνωρίζουμε σε τι ακριβώς αντιστοιχεί, αλλά αποτελεί την ανώτατη διάκριση για έναν συμμετέχοντα, δηλαδή την επίδοση αναφοράς.

Σύμφωνα με τη Jaguar, ένας αλγόριθμος αξιολογεί την ταχύτητα των αντιδράσεων του οδηγού στην πορεία που κάθε φορά του καθορίζουν οι «έξυπνοι κώνοι» και υπολογίζει το σκορ ανάλογα με το ποιο αυτοκίνητο οδηγεί και σε ποιες καιρικές συνθήκες.

Ο Γκροζάν ωστόσο απόλαυσε τη δοκιμασία και δήλωσε: «Η συμβουλή μου για τη συμμετοχή σας στην πρόκληση της Jaguar είναι να είστε συνεχώς σε εγρήγορση και να χρησιμοποιείτε την περιφερειακή όρασή σας. Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο δύσκολο από ό, τι φαίνεται, και θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην προσπάθεια να ξεπεράσετε τη βαθμολογία μου».

Κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών η δραστηριότητα «Art of Performance» της Jaguar θα βρεθεί σε 600 σημεία και 46 χώρες, με τους συμμετέχοντες στην υπέροχη αυτή εμπειρία οδήγησης να υπολογίζονται στους 100.000. Επικό το πρόγραμμα της Jaguar, αλλά ακόμα πιο δύσκολη αποστολή έχουν οι επίδοξοι ανταγωνιστές της βαθμολογίας του Γκροζάν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!