Πώς ακούγονται 1500 ίπποι; (video)

Πώς ακούγονται 1500 ίπποι; (video)
Και μόνο η λειτουργία του κινητήρα της Bugatti Chiron, μπορεί να ενεργοποιήσει ένα φανταστικό ταξίδι στον «παράδεισο» της αυτοκίνησης.

Δεκάξι κύλινδροι συνολικής χωρητικότητας 8.0 λίτρων σε διάταξη W, τέσσερα turbo, 1.500 ίπποι ισχύος και 1.600 Nm ροπής. Μόνο ως νούμερα, είναι ικανά να σε ζαλίσουν. Πως όμως ακούγονται όλα τα παραπάνω; Σίγουρα όχι σαν γουργουρητό από γατάκι, αλλά ως βρυχηθμός από κυρίαρχο αιλουροειδές.

Ακούγοντας τον κινητήρα της Chiron, σίγουρα δεν θα μείνεις απογοητευμένος. Χαμηλής συχνότητας, μπάσος και δυνατός, όσο ανεβαίνουν οι στροφές γίνεται στριγκός, μεταλλικός αγωνιστικός.

Αμέσως ο εγκέφαλος προσπαθεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα των επιδόσεων: επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα, 0-200 χλμ./ώρα ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 420 χλμ./ώρα. Ασύλληπτα νούμερα που σχεδόν κανείς δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να βιώσει.

Ένα από τα πρωτότυπα της Chiron που κόσμησε το Vienna Motor Symposium, μας έδωσε τουλάχιστον την ηχητική υπόσχεση ότι όλα τα παραπάνω είναι εφικτά για αυτή την κυρίαρχο των hypercars, που κοστίζει περίπου 2.500.000€ και θα παραχθεί σε μόλις 500 αντίτυπα σε διάστημα μιας δεκαετίας –περίπου 50 το χρόνο. Απολαύστε την να πάλλει τους 16 κυλίνδρους της και φανταστείτε μια βόλτα μαζί της στην αγαπημένη σας διαδρομή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!