Στη σειρά ανανέωσης και η BMW i8

Στη σειρά ανανέωσης και η BMW i8
Μετά την αναβάθμιση της BMW i3, η ναυαρχίδα της σειράς i, i8, παίρνει και εκείνη θέση και ετοιμάζεται για μια ανανέωση, που θα τονώσει την παρουσία της στην αγορά.

Πρόσφατα, η BMW i3 δέχθηκε μια μικρής έκτασης ανανέωση που περιλάμβανε μεταξύ άλλων και αύξηση της αυτονομίας της, με παρόμοιες αλλαγές να έρχονται και για την i8, σύμφωνα με το Βρετανικό Autocar. Το δημοσίευμα κάνει λόγο και για αύξηση της συνολικής ιπποδύναμης του μοντέλου, με την τιμή της απόδοσής του να ανεβαίνει στους 420 ίππους περίπου, ύστερα από αλλαγές στον τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα εσωτερικής καύσης των 1.5 λίτρων, αλλά και του ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον, το αυτόματο εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων θα αναβαθμιστεί και εκείνο κυρίως ύστερα από αλλαγές στη χαρτογράφησή του, για ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Η τοποθέτηση μεγαλύτερων μπαταριών (10.0 kWh από 7,1) είναι και αυτή στο πρόγραμμα της BMW, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία και τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης καυσίμου. Ενδεικτικά, το σημερινό μοντέλο φτάνει τα 530 χιλιόμετρα αυτονομίας με ένα ρεζερβουάρ και πλήρως φορτισμένες μπαταρίες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Η εταιρεία από το Μόναχο ετοιμάζει και μια σειρά αλλαγών που θα μειώσει το βάρος του αυτοκινήτου, για να έχει καλύτερο ζύγισμα και να δίνει μεγαλύτερη απόλαυση κατά την οδήγηση, μαζί με περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων. Η άφιξη της ανανεωμένης ναυαρχίδας της σειράς i περιμένουμε ότι θα γίνει λίγο μετά την παρουσίαση της Roadster έκδοσης, η οποία έχει επίσημα επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!