Σαμποτάρει η Mercedes τον Χάμιλτον;

Σαμποτάρει η Mercedes τον Χάμιλτον;

Σαμποτάρει η Mercedes τον Χάμιλτον;

Οι φήμες για σαμποτάζ του Χάμιλτον από την ίδια την ομάδα του, έχουν εξοργίσει τους ανθρώπους της Mercedes, που τις απορρίπτουν μετά βδελυγμίας.

Οι αλλεπάλληλες βλάβες στο μονοθέσιο του Λιούις Χάμιλτον άναψαν φωτιές και προκάλεσαν θεωρίες συνωμοσίας σε βάρος του Βρετανού με κύριο ερώτημα, αν του σκάβει τον λάκκο η ίδια η Mercedes.

Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης οργιάζουν τα σχόλια και οι ύβρεις κατά της ομάδας του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 και αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες θυσιάζεται ο Χάμιλτον από το γερμανικό τιμ της Mercedes για τα μάτια του Γερμανού Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Τότο Βολφ, διαρρηγνύει ωστόσο τα ιμάτιά του και απορρίπτει κατηγορηματικά όλες αυτές τις φήμες, ενώ διαβεβαιώνει, ότι «προσπαθούμε να κουνήσουμε γη και ουρανό για τον Χάμιλτον. ΄΄Σκιζόμαστε΄΄, για να θέσουμε στη διάθεσή του, ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αυτοκίνητο».

Ο Βολφ πήρε θέση και για τα σχόλια, που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «δεν θέλω να αγνοήσω αυτή την ομάδα των τρελών, που πιστεύουν, ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε διακρίσεις εις βάρος ενός οδηγού, που μας έφερε δύο φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Όμως και ο Νίκι Λάουντα υπερασπίστηκε τους μηχανικούς σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι Sky Sports, όπου ανέφερε τα εξής: «Δεν κάνουμε αυτά τα λάθη με πρόθεση. Είναι απλά ανθρώπινα λάθη, που μπορούν να συμβούν στον καθένα. Οφείλουμε να πάρουμε όλα τα μέτρα, ώστε να διασφαλίσουμε, ότι δεν θα ξανασυμβούν».

Η συνωμοσιολογία βασίζεται πάντως και σε ένα στοιχείο, που είχε περάσει αρχικά απαρατήρητο, όμως τώρα φαίνεται ύποπτο στα μάτια κάποιων φίλων του Χάμιλτον. Συγκεκριμένα, τον χειμώνα έγινε μία εσωτερική μετακίνηση και οι μηχανικοί του Ρόσμπεργκ πήγαν στον Χάμιλτον και αντίστροφα. Η Mercedes δικαιολόγησε αυτή την κίνηση με το σκεπτικό, ότι ήθελε να τους δώσει νέα κίνητρα, όμως ο ίδιος ο Χάμιλτον είχε δηλώσει τότε, ότι δεν έβλεπε κάποιον προφανή λόγο για κάτι τέτοιο.

Best of internet