Από το Δουβλίνο στο Βουκουρέστι

Από το Δουβλίνο στο Βουκουρέστι
Το Gumball 3000 Rally για το 2016 ξεκίνησε για 17η χρονιά. Αυτή τη φορά είναι μια αυστηρά ευρωπαϊκή υπόθεση καθώς ξεκινώντας από τον Ατλαντικό θα φτάσει στην Μαύρη θάλασσα, διασχίζοντας ολόκληρη την Ευρώπη!

Από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, ξεκίνησε η 17η έκδοχή του αγώνα που το 1999 δημιούργησε ο Μαξιμίλιον Κούπερ, ο υπερπλούσιος εκκεντρικός Βρετανός σχεδιαστής. Σελέμπριτις, τρέλα, εντυπωσιασμός και εξωτικά αυτοκίνητα είναι η συνταγή της επιτυχίας, που μετέτρεψε έναν underground αγώνα σε ένα σημαντικό γεγονός για τους γρήγορους συμμετέχοντες.

Από το Δουβλίνο θα γίνει μια ανασυγκρότηση στο Μπέλφαστ και από εκεί τα αυτοκίνητα θα μεταφερθούν με πλοίο στα Highlands της Σκωτίας και θα περάσουν την νύχτα στο Εδιμβούργο. Και αυτό θα είναι η πρώτη μέρα του «αγώνα»! Το Gumball 3000 είναι ένας αγώνας επίδειξης πλούτου που γίνεται σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία δρόμους. Εκτός από τον ίδιο τον αγώνα, οι εκατομμυριούχοι που συμμετέχουν βάζουν μεγάλα στοιχήματα για το ποιός θα δεχθεί τις περισσότερες κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα!
Περιέργως, η οργάνωση του Gumball, κατάφερε να «κλείσει» την Regent Street του Λονδίνου για μια ημέρα, ώστε τα εξωτικά αυτοκίνητα του αγώνα να κάνουν ανασυγκρότηση και να μπορέσει να τα δεί ο κόσμος. Φέτος είναι καλεσμένος και ο Ντέιβιντ -Ιππότης της Ασφάλτου- Χέϊσελχοφ. Μετά το Λονδίνο, η διαδρομή θα ακολουθήσει πορεία διαμέσου των χωρών, Γαλλίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Γερμανίας, Τσεχίας, θα κάνει ανασυγκρότηση και χρονεμετρημένους γύρους στην πίστα της F1 στο Hungaroring, και θα φτάσει στην Τρανσυλβανία πριν η καρό σημαία κυματίσει στο Βουκουρέστι μετά από ταξίδι σε 11 χώρες!
Αλλά φυσικά αυτό που ενδιαφέρει πιο πολύ είναι τα αυτοκίνητα... Απολαύστε τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!