Το μυστικό όπλο του Ρόσι

Το μυστικό όπλο του Ρόσι
Την περασμένη Κυριακή ο Ρόσι κέρδισε για 113η φορά GP στην καριέρα του, ενώ παρουσίασε τον νέο του coach! Το μυστικό όπλο του Ρόσι είναι ο παλιός πολυπρωταταθλητής Λούκα Κανταλόρα

Ο Ρόσι τα έχει κάνει και τα έχει κατακτήσει όλα στο ανώτατο επίπεδο ανταγωνισμού του MotoGP. Στην ηλικία των 37 ετών σχεδόν κανένας από τους κορυφαίους αναβάτες της γενιάς του δεν είναι πλέον ενεργός. Παρόλα αυτά ο «Γιατρός», όχι μόνο καταφέρνει να νικάει ανταγωνιστές που θα μπορούσαν να είναι… παιδιά του αλλά και να εμπνέει εκατομμύρια οπαδούς του σε όλο τον κόσμο. Στον προηγούμενο αγώνα της Χερέθ που ο Ρόσι γεύτηκε για 113 φορά τη σαμπάνια από το πρώτο σκαλί του βάθρου, παρουσίασε επίσημα σε κοινό και δημοσιογράφους αυτό που όλοι ήξεραν. Την συνεργασία του με τον Λούκα Κανταλόρα. Τον παλιό ιταλό πολυπρωταθλητή 125 & 250 κ.εκ.

Η συνεργασία των δυο πλευρών - όχι επίσημα - ξεκίνησε στο τεστ του Phillip Island στα μέσα Φλεβάρη και επισημοποιήθηκε στη συνέχεια. Φυσικά οι δυο τους είχαν βρεθεί κι άλλες φορές μέσα στην πίστα, ή στο ράντσο του Βαλεντίνο, αλλά μόλις φέτος το χειμώνα γεννήθηκε η ιδέα της επίσημης συνεργασίας στο μυαλό του Ρόσι. Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Λούκα Κανταλόρα - ο οποίος στην καριέρα του πέτυχε 24 νίκες και 72 βάθρα ανεφέρει σχετικά:

«Πρέπει να πω ότι ο Βαλεντίνο με ξάφνιασε. Η συνάντηση μαζί του μου άνοιξε τα μάτια! Τον θεωρώ σαν ένα αναβάτη-Φρανκεστάιν! Είναι προσηλωμένος στο στόχο του σαν τον Λόσον, ευφυής εντός κι εκτός πίστας σαν τον Σβάντς, ικανός να αυτοσχεδιάζει σαν τον Ρέινει αλλά και επίμονος σαν τον Ντούχαν. Εγώ από την πλευρά μου έχω ένα χάρισμα. Βλέπω τους αναβάτες στην πίστα και μπορώ να κατανοήσω από που πιθανόν να προέρχονται τα προβλήματά τους».

Η τεχνογνωσία του Λούκα Κανταλόρα είναι θρυλική και βοηθά τον Ρόσι ουσιαστικά σε τομείς που η νέα γενιά μηχανικών δεν μπορεί. Ο Κανταλόρα με ένα scooter οργώνει την πίστα στα ελεύθερα δοκιμαστικά και κρατά σημειώσεις. Μετά πηγαίνει στο box και ενημερώνει με ιδιαίτερο τρόπο και εμπιστευτικά τον Ρόσι... «Στην στροφή 3 μπορείς να μπεις ένα μέτρο πιο μέσα. Θα κερδίσεις μέτρα, στην 4 μείνε στα φρένα πιο μέσα, στην 5 μείνε στην έξοδο πιο αριστερά ώστε να να επιταχύνεις πιο γρήγορα για τις 6,7 και 8...» Αυτό από όσο ξέρουμε δεν το έχει κανένας από τους οδηγούς του MotoGP, στο επίπεδο που το έχει ο Ρόσι. Και μιλάμε για τον Ρόσι ε; Ένα του λες 3 καταλαβαίνει. Και ο Κανταλόρα συνεχίζει... «Ο Βαλεντίνο είναι εξαιρετικά αναλυτικός και ικανός να εξηγήσει τι συμβαίνει με τη μοτοσυκλέτα κι έτσι αφού σου μιλήσει, ξέρεις που να δουλέψεις».

Σε ερώτηση για το τι έχει αλλάξει πιο πολύ στις μοτοσυκλέτες τα τελευταία 30 χρόνια, ο Κανταλόρα αναφέρει: «Τα ηλεκτρονικά κυρίως. Υπάρχουν πάρα πολλά δεδομένα πια. Αυτό είναι πλεονέκτημα, αλλά κάνει και το στήσιμο πιο περίπλοκο».

Η συνεργασία των δυο Παγκόσμιων Πρωταθλητών ίσως να αποτελέσει έναν κρυφό άσσο για τις προσπάθειες του ιταλού σούπερ σταρ για την κατάκτηση του 10ου πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!