Ιπτάμενος και τζέντλεμαν με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (video)

Ιπτάμενος και τζέντλεμαν με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (video)

Ο Γάλλος Φράνκι Ζαπάτα πέταξε για περισσότερα από δύο χιλιόμετρα πάνω από τον Ατλαντικό με ένα δικό του ‘’ιπτάμενο πατίνι’’, συντρίβοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ.

Ιπτάμενος και τζέντλεμαν με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (video)

Πολλοί έχουν προσπαθήσει να πετάξουν με ένα Hoverboard στον αέρα, κανένας όμως δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να πετύχει ένα σοβαρό αποτέλεσμα και να διανύσει μία μεγάλη απόσταση. Ο πρώτος που δικαιούται να περάσει με χρυσά γράμματα στον κατάλογο των σύγχρονων ‘’ιπτάμενων και τζέντλεμαν’’ είναι ο Φράνκι Ζαπάτα με την ιπτάμενη ιδιοκατασκευή του.

Το ‘’Flyboard Air’’ παραπέμπει σε ανάλογες φουτουριστικές μηχανές, που είδαμε στην ταινία επιστημονικής φαντασίας ‘’Επιστροφή στο μέλλον’’ και με αυτό πέτυχε ο 37χρονος Γάλλος ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για Hoverboard. Ο Ζαπάτα σηκώθηκε 50 μέτρα πάνω από τον Ατλαντικό και διένυσε όρθιος στο ‘’ιπτάμενο πατίνι’’ 2.252 μέτρα, συντρίβοντας έτσι το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που κατείχε από πέρυσι ο Καναδός Αλεξάντρου Ντουρού με μόλις 275,9 μέτρα.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, το ‘’Flyboard Air’’ ανεβαίνει μέχρι τα 10.000 πόδια (3.048 μ.) και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 150 χλμ./ώρα. Προς το παρόν δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, όμως ο Γάλλος εμπνευστής του σκοπεύει να ολοκληρώσει την εξέλιξή του και να αρχίσει τη μαζική παραγωγή του.

Hoverboard World Record on Flyboard Air by Franky Zapata Official Video

Best of internet