Απειλή από Έκλεστοουν για ακύρωση της συμφωνίας κινητήρων

Απειλή από Έκλεστοουν για ακύρωση της συμφωνίας κινητήρων
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν απείλησε με ακύρωση της συμφωνίας για τους κινητήρες, αν οι κατασκευαστές αυτών δεν βρουν σύγκλιση στην απόδοση.

Έστω και με μικρή καθυστέρηση, η Επιτροπή της Formula1 και το Strategy Group συμφώνησαν με τη FIA και τον Μπέρνι Έκλεστοουν, ώστε να έχουμε μείωση του κόστους κατά τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια στις μονάδες ισχύος. Η εν λόγω απόφαση έχει σκοπό όλες οι ομάδες να έχουν σύγχρονους κινητήρες για να έχουμε σύγκλιση στην απόδοση και να βελτιωθεί ο ήχος τους.

Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού απείλησε με ακύρωση της συμφωνίας αν δε βρεθεί η σύγκλιση στην απόδοση, αφού το μόνο που επιθυμεί είναι να έχουμε ισάξιους κινητήρες για όλες τις ομάδες. «Δε μ' ενδιαφέρει με ποιο τρόπο θα γίνει. Το μόνο πράγμα που θέλουμε είναι να έχουμε ίσους κινητήρες. Ας περιμένουμε και θα δούμε.

Αν δε γίνει τίποτα, θα σκιστούν όλα και θα ξεκινήσουμε πάλι μ' ένα νέο σετ κανονισμών. Οι κινητήρες που είχαμε (V8) ήταν λίγο πολύ ίσοι. Υπήρχε μικρή διαφορά και έφταναν λίγο πολύ στο μάξιμουμ. Δε θα κάναμε αυτή τη συζήτηση και δε θα είχαμε τα όποια προβλήματα, αν η Mercedes ή η Ferrari συμφωνούσαν να δώσουν κινητήρα στη Red Bull», ανέφερε ο 85χρονος για το συγκεκριμένο θέμα.

Πάντως, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου θα περιορίσει τα στοιχεία που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές, ενώ θα αποσύρει και το σύστημα τόκεν για την επόμενη χρονιά, κάτι που περιορίζει το ποσό των αναβαθμίσεων που μπορεί να φέρει ένας κατασκευαστής στην πίστα κάθε σεζόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!