Το νέο Opel Meriva φτάνει στην παραγωγή

Το νέο Opel Meriva φτάνει στην παραγωγή

Το νέο Opel Meriva φτάνει στην παραγωγή

Το μικρό πολυμορφικό μοντέλο της Opel έχει φτάσει σε φάση αντικατάστασης, με το νέο ήδη να εξελίσσεται ώστε να έρθει στις εκθέσεις, από το 2017. 

Η Opel μαζί με το Insignia, ετοιμάζει και τον αντικαταστάτη του Meriva, το μικρό της πολυμορφικό μοντέλο. Ο διάδοχος του απερχόμενου αναμένεται ότι θα έχει crossover στοιχεία στη σχεδίαση του αμαξώματός του, όμως θα έχει ξεκάθαρες επιρροές από τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Η ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα που έχουμε στη διάθεσή μας αποκαλύπτει ένα εμπρός μέρος στο πρότυπο του Mokka X, ενώ βλέπουμε και τη χαρακτηριστική «αιωρούμενη» οροφή που έχει και το νέο Astra. 

Τα αυτοκίνητα που έχουν βγει στους δρόμους έχουν ακόμα έντονο καμουφλάζ και δεν αφήνουν πολλά να φανούν, όμως σύντομα θα έχουμε μια περισσότερο ξεκάθαρη εικόνα. Πάντως, μέχρι στιγμής γνωρίζουμε σίγουρα ότι το νέο Meriva θα εξελιχθεί σε συνεργασία με το PSA Group (Peugeot-Citroen), οπότε θα «πατάει» στην πλατφόρμα EMP2, στην οποία βασίζονται και τα Citroen C4 Picasso/Grand C4 Picasso και Peugeot 308. Επίσης, το μικρό πολυμορφικό της Opel αναμένεται να εφοδιάζεται με σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με το τρικύλινδρο βενζινοκίνητο τούρμπο σύνολο του ενός λίτρου να θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα πάρει θέση κάτω από το καπό. 

*H κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι ψηφιακά επεξεργασμένη κι όχι κάποια επίσημη. Στις παρακάτω, απεικονίζεται το νέο Meriva που είναι ακόμη σε φάση εξέλιξης. 

Best of internet