41 χρόνια BMW 3 σε 90 δευτερόλεπτα (video)

41 χρόνια BMW 3 σε 90 δευτερόλεπτα (video)
Σχεδόν όλη η ιστορία της BMW Σειράς 3 απεικονίζεται σύντομα σε ένα βίντεο, αναφέροντας επιγραμματικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες τους για την εποχή τους!

Ο αντικαταστάτης της Σειράς 02 ήταν ένας «πονοκέφαλος» για τη BMW, όμως με το λανσάρισμα της Σειράς 3 όχι μόνο κατάφερε να δώσει στην αγορά έναν άξιο διάδοχο, αλλά δημιούργησε ένα από τα ιστορικότερα μοντέλα της! Ξεκίνησε την καριέρα της το 1975 ως E21, αποκλειστικά όμως σε κουπέ και κάμπριο αμαξώματα, ενώ αργότερα ήρθε η E30 (1981) για να φέρει την πρώτη σεντάν έκδοση. Πάνω στην E30 χτίστηκε και η πρώτη M3, ήταν διαθέσιμη και ως τετρακίνητη, αλλά και ως ντίζελ.

Το 1991 είδαμε την E36, σε σεντάν, κουπέ, κάμπριο, στέισον βάγκον και χάτσμπακ αμαξώματα, γνωρίζοντας επίσης πολύ μεγάλη επιτυχία. Η E46 ήταν η αμέσως επόμενη Σειρά 3 φέρνοντας μαζί της σύγχρονο εξοπλισμό άνεσης και ασφαλείας και το πρώτο μοντέλο της νέας χιλιετίας ήταν η E90/E92, που παρουσιάστηκε το 2005. Η M3 που βασίστηκε στη συγκεκριμένη γενιά είχε για πρώτη φορά κινητήρα V8 (τετρακύλινδρος στην E30, εξακύλινδρος στην E36/E46, όλοι σε σειρά) . Σήμερα, ο εκπρόσωπος της Σειράς 3 έχει τον κωδικό F80 και διατίθεται μόνο ως σεντάν, καθώς οι κουπέ και κάμπριο εκδόσεις της έχουν μετονομαστεί σε Σειρά 4. Επίσης, η M3 γύρισε στους έξι κυλίνδρους σε σειρά, όμως για πρώτη φορά είναι τούρμπο! Δείτε το σύντομο βίντεο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!