Ουσιαστική ανανέωση για το Volkswagen Amarok

Ουσιαστική ανανέωση για το Volkswagen Amarok
Η αισθητική αναβάθμιση του Amarok έφερε μαζί της και μια σειρά μηχανικών διαφοροποιήσεων, αφού πλέον εφοδιάζεται με νέο, εξακύλινδρο μοτέρ.

Το «αγροτικό» της Volkswagen μόλις ανανεώθηκε και η εταιρεία από το Βόλφσμπουργκ το «προίκισε» με αλλαγές στην εμφάνιση, αλλά και τον κινητήρα. Ενάντια στη «μόδα» του downsizing, το Amarok αποχωρίζεται το τετρακύλινδρο δίλιτρο σύνολό του για ένα μεγαλύτερο των έξι κυλίνδρων, στα τρία λίτρα.

Θα διατίθεται σε τρεις παραλλαγές ιπποδυνάμεων, με 163, 204 και 224 άλογα με τη ροπή να φτάνει έως και τα 550 Nm, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα χειροκίνητο και ένα αυτόματο (8 σχέσεων) κιβώτιο ταχυτήτων. Οι βασικές εκδόσεις θα είναι πισωκίνητες, με την τετρακίνηση να τοποθετείται προαιρετικά σε αυτές, όμως θα είναι στάνταρ στις ακριβότερες. Αναλυτικότερα, το μοντέλο θα μπορεί να είναι πισωκίνητο, προσθιοκίνητο με τετρακίνηση κατ'επιλογήν ή τετρακίνητο σε μόνιμη βάση, με την τελευταία επιλογή να συνδυάζεται μόνο με το αυτόματο 8άρι κιβώτιο. Επιπλέον, με έξτρα χρέωση, το Amarok θα μπορεί να εφοδιαστεί και με αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης, αλλά και μεγαλύτερα φρένα.

Από αισθητικής άποψης, οι αλλαγές εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα, τους νέους προφυλακτήρες και τις μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου, ενώ στο εσωτερικό η κεντρική κονσόλα έχει ανασχεδιαστεί. Το «αγροτικό» της Volkswagen μπορεί να μεταφέρει στην καρότσα του μια Ευρωπαϊκή παλέτα, το ωφέλιμο φορτίο του ξεπερνά τον ένα τόνο και μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 3,5 τόνους, από 3,2 που ήταν η αντίστοιχη τιμή για το απερχόμενο μοντέλο. Το νέο Amarok θα διατεθεί στην αγορά στο τέλος του Σεπτέμβρη, αρχικά μόνο στην έκδοση των 224 ίππων και αργότερα, θα ακολουθήσουν οι λιγότερο ισχυρές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!