Πόσο μακριά θα πηγαίνει πλέον η BMW i3;

Πόσο μακριά θα πηγαίνει πλέον η BMW i3;

Πάνω από 50% θα αυξηθεί από το καλοκαίρι η αυτονομία της ηλεκτροκίνητης BMW i3 χάρη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου νέας γενιάς, με τις οποίες θα εφοδιάζεται.

Πόσο μακριά θα πηγαίνει πλέον η BMW i3;

Αναβαθμίζεται από το καλοκαίρι η BMW i3, αν και αυτό δεν θα της…φαίνεται εξωτερικά. Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της βαυαρικής εταιρείας θα εφοδιαστεί με μπαταρίες ιόντων λιθίου μεγαλύτερης πυκνότητας, χάρη στις οποίες θα αυξηθεί η αυτονομία του από τα 190 στα 300 χιλιόμετρα, δηλαδή πάνω από 50%.

Ωστόσο οι συγκεκριμένες τιμές είναι θεωρητικές και εκείνες, που έχουν σημασία είναι οι πραγματικές. Και εδώ λοιπόν υπάρχει μία σαφής βελτίωση, αφού η BMW υπόσχεται μία ρεαλιστική αυτονομία της τάξης των 200 χιλιομέτρων, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες και τη χρήση ενεργοβόρων συστημάτων, όπως του θερμαινόμενου παρμπρίζ και του κλιματισμού.

Οι επιδόσεις του πεντάθυρου μοντέλου με βάρος 1.245 κιλών παραμένουν ως έχουν, δηλαδή ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 170 ίππους, ενώ το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 7,3’’. Επίσης να τονίσουμε, ότι οι εκδόσεις με τις μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας θα μπορούν να παραγγελθούν και στον χρωματισμό Protonic Blue, που προβλέπεται αποκλειστικά γιαυτές.

Best of internet