Έπιασε Ασκάρι, Σουμάχερ, πάει για τον Φέτελ ο Ρόσμπεργκ

Έπιασε Ασκάρι, Σουμάχερ, πάει για τον Φέτελ ο Ρόσμπεργκ
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έπιασε τους Αλμπέρτο Ασκάρι και Μίκαελ Σουμάχερ στις εφτά συνεχόμενες νίκες και σειρά έχει ο Σεμπάστιαν Φέτελ με εννιά.

Μπορεί η περσινή σεζόν να περιελάμβανε πολλά προβλήματα, όμως η φετινή έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Γερμανό. Τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο ξεκίνημα, που σημαίνει ότι με τις τρεις πέρυσι έφτασε τις εφτά συνεχόμενες.

Έτσι, πέτυχε ένα ξεχωριστό ρεκόρ, αφού έπιασε τους Αλμπέρτο Ασκάρι και Μίκαελ Σουμάχερ στη δεύτερη θέση της λίστας με τα σερί νικών όλων των εποχών. Επόμενος, λοιπόν, είναι ο πρώτος της εν λόγω λίστας, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος σταμάτησε στις εννιά το 2013, με άλλο έναν Γερμανό να φτάνει σε αυτό το επίτευγμα. Θα τα καταφέρει ο πιλότος της Mercedes;

Αν ναι, όχι μόνο θα γίνει ο δεύτερος στην ιστορία της Formula1 με εννιά συνεχόμενες παρουσίες στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά θα θέσει και γερές βάσεις για την κατάκτηση του παρθενικού τίτλου της καριέρας του λίγο πριν την ολοκλήρωση του 1/3 της σεζόν, αφού ήδη έχει διαφορά 43 βαθμών από τον δεύτερο Λιούις Χάμιλτον.

Η λίστα με τα σερί νικών

Σεμπάστιαν Φέτελ 9 (Βέλγιο-Βραζιλία 2013)

Αλμπέρτο Ασκάρι 7 (Βέλγιο 1952-Αργεντινή 1953)

Μίκαελ Σουμάχερ 7 (Ευρώπη-Ουγγαρία 2004)

Νίκο Ρόσμπεργκ 7 (Μεξικό 2015-Ρωσία 2016)

Τζακ Μπράμπχαμ 5 (Ολλανδία-Πορτογαλία 1960)

Τζιμ Κλαρκ 5 (Βέλγιο-Γερμανία 1965)

Νάιτζελ Μάνσελ 5 (Νότιος Αφρική-Σαν Μαρίνο 1992)

Λιούις Χάμιλτον 5 (Ιταλία-ΗΠΑ 2014)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!