Τα... συγκρουόμενα του Κβιάτ στον Φέτελ! (vid & pics)

Τα... συγκρουόμενα του Κβιάτ στον Φέτελ! (vid & pics)
Ο Ντανιίλ Κβιάτ την είδε... συγκρουόμενα στο Σότσι και χτύπησε δύο φορές τον Σεμπάστιαν Φέτελ από πίσω! Έξαλλος ο Γερμανός, απολογήθηκε ο Ρώσος.

Κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά είδαμε στον αγώνα της Ρωσίας. Στην πίστα του Σότσι ο Ντανιίλ Κβιάτ την είδε... συγκρουόμενα και χτήπησε δύο φορές από πίσω τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Αρχικά στη δεύτερη στροφή για να τον στείλει πάνω στον Ντάνιελ Ρικιάρντο και εν συνεχεία στην τρίτη στροφή για να καταλήξει ο Γερμανός στον τοίχο και να εγκαταλείψει!

Φυσικά, ήταν έξαλλος, κάτι που φάνηκε και στο team radio. «Με χτύπησαν από πίσω στην πρώτη στροφή και μετά με χτύπησαν ξανά από πίσω στην τρίτη στροφή. Τι σκ... κάνουμε εδώ;», είπε, χαρακτηριστικά, ο πιλότος της Ferrari. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής μεταφέρθηκε με scooter στα πιτς και είδε από το πιτγουόλ τον αγώνα, με τους ανθρώπους της Scuderia να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

Πάντως, μετά δήλωσε πως αν κάποιος πρέπει να πει κάτι, αυτός είναι ο πιλότος της Red Bull. «Δέχτηκα έναε μεγάλο χτύπημα, ήμουν τυχερός που δεν έκανα τετακέ και μετά δέχτηκε άλλο ένα τεράστιο χτύπημα, το οποίο με γύρισε και δεν μπορούσα να αποφύγω τις μπαριέρες. Υπήρχε μεγάλη ζημιά, ώστε να μη συνεχίσω. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό.

Αν πρέπει κάποιος να μιλήσει, αυτός είναι ο Κβιάτ», είπε ο Φέτελ. Πάντως, ο Κβιάτ απάντησε και αυτή τη φορά παραδέχτηκε το λάθος του, σε αντίθεση με το Γκραν Πρι της Κίνας, και απολογήθηκε για ό,τι συνέβη στο Σότσι. «Δεν περίμενα να επιβραδύνει τόσο πολύ. Προσπάθησα να φρενάρω, οι πίσω τροχοί μπλόκαραν και η πρώτη επαφή ήρθε από αυτό.

Στη δεύτερη απλά επιβράδυνε πολύ (ο Φέτελ), δεν μπορούσα να δω μπροστά και δεν είχα χρόνο να αντιδράσω. Όλο το χάος προήλθε από εμένα. Δεν είναι ωραίο, αλλά αυτά συμβαίνουν κάποιες φορές. Είναι η πιο ακατάστατη εκκίνηση της καριέρας μου.

Θα μάθω από αυτό και τις απολογίες μου σε όλους τους εμπλεκόμενους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε (με τους Φέτελ και Ρικιάρντο). Όλοι θα μου επιτεθούν, όμως είμαι εντάξει με αυτό», ήταν τα λόγια του πιλότου της Red Bull, ο οποίος δέχτηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων για το εν λόγω συμβάν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!