Άνετη και έβδομη σερί νίκη για Ρόσμπεργκ, έπιασε Ασκάρι, Σουμάχερ (gTV)

Άνετη και έβδομη σερί νίκη για Ρόσμπεργκ, έπιασε Ασκάρι, Σουμάχερ (gTV)
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ παρέμεινε στην κορυφή και διατήρησε το απόλυτο νικών στο Σότσι για να πιάσει τους Ασκάρι, Σουμάχερ στις 7 συνεχόμενες νίκες. Δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Ραϊκόνεν, δύο φορές χτύπησε τον Φέτελ ο Κβιάτ.

Με εξόδους, χτυπήματα από πίσω και αυτοκίνητο ασφαλείας ξεκίνησε ο αγώνας της Ρωσίας στο Σότσι. Την... παράσταση, βέβαια, έκλεψε ο Ντανιίλ Κβιάτ, ο οποίος χτύπησε δύο φορές από πίσω τον Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον Γερμανό να τη γλιτώνει την πρώτη και να καταλήγει στον τοίχο τη δεύτερη για να εγκαταλείψει.

Κάτι που φυσικά τον έκανε έξαλλο, με τον Ρώσο να παίρνει ποινή δέκα δευτερολέπτων. Επίσης, στην εκκίνηση είχαμε την επαφή του Νίκο Χούλκενμπεργκ με τον Ρίο Χαριάντο, ενώ είδαμε αρκετά μονοθέσια να βγαίνουν εκτός πίστας στην πρώτη στροφή. Έτσι, είχαμε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας μόλις στον πρώτο γύρο, το οποίο έμεινε στην πίστα για τρεις γύρους.

Αφού είχαμε ξανά αγώνα, ο Νίκο Ρόσμπεργκ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, είδε τη διαφορά να... ροκανίζεται σε λίγες περιπτώσεις, όμως δεν ανησύχησε και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη στη σεζόν διατηρώντας το απόλυτο νικών, τη στιγμή που ήταν η έβδομη συνεχόμενη, ρεκόρ που έχουν πετύχει μόνο οι Αλμπέρτο Ασκάρι και Μίκαελ Σουμάχερ.

Δεύτερος κατάφερε να τερματίσει τελικά ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός εκκίνησε δέκατος, «φόρεσε» τον κινητήρα της Αυστραλίας και με τη στρατηγική έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση. Σε κάποια σημεία του αγώνα μείωσε τη διαφορά από τον Ρόσμπεργκ, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει τον ομόσταυλό του, με αποτέλεσμα να δει και τη διαφορά στη βαθμολογία να διευρύνεται.

Τρίτος είδε την καρό σημαία ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Iceman έκανε καλή εκκίνηση, πέρασε τον Βαλτέρι Μπότας στην πρώτη στροφή, όμως έμεινε πίσω από τον συμπατριώτη του με την επανεκκίνηση του αγώνα. Τελικά, στο πιτ στοπ του ο Iceman βγήκε μπροστά από τον πιλότο της Williams, που έμεινε τέταρτος μπροστά από τον Φελίπε Μάσα.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Φερνάντυο Αλόνσο, Κέβιν Μάγκνουσεν, Ρομάν Γκροζάν, Σέρχιο Πέρεζ, με τον Τζένσον Μπάτον να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα και τη McLaren να παρουσιάζεται βελτιωμένη και να βλέπει για πρώτη μετά από πολύ καιρό αμφότερα τα μονοθέσιά της εντός των βαθμών.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Ρόσμπεργκ διατηρήθηκε στην κορυφή με 100 βαθμούς, με τον δεύτερο Χάμιλτον να έχει 57 και τον Ραϊκόνεν να ακολουθεί τρίτος με 43. Στους κατασκευαστές η Mercedes ξέφυγε στους 157, με τη Ferrari να πηγαίνει στους 76 και τη Red Bull στους 57.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ρόσμπεργκ Mercedes Νικητής

Χάμιλτον Mercedes +25.022

Ραϊκόνεν Ferrari +31.998

Μπότας Williams +50.217

Μάσα Williams +74.427

Αλόνσο McLaren +1 γύρο

Μάγκνουσεν Renault +1 γύρο

Γκροζάν Haas +1 γύρο

Πέρεζ Force India +1 γύρο

Μπάτον McLaren +1 γύρο

Ρικιάρντο Red Bull +1 γύρο

Σάινθ Τζούνιορ Toro Rosso +1 γύρο

Πάλμερ Renault +1 γύρο

Έρικσον Sauber +1 γύρο

Κβιάτ Red Bull +1 γύρο

Νασρ Sauber +1 γύρο

Γκουτιέρεζ Haas +1 γύρο

Βερλάιν Manor +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Φερστάπεν Toro Rosso 33ο γύρο

Φέτελ Ferrari 1ο γύρο

Χούλκενμπεργκ Force India 1ο γύρο

Χαριάντο Manor 1ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Ρόσμπεργκ 100

Χάμιλτον 57

Ραϊκόνεν 43

Ρικιάρντο 36

Φέτελ 33

Μάσα 32

Γκροζάν 22

Κβιάτ 21

Μπότας 19

Φερστάπεν 13

Αλόνσο 8

Μάγκνουσεν 6

Χούλκενμπεργκ 6

Σάινθ Τζούνιορ 4

Πέρεζ 2

Μπάτον 1

Φαντόρν 1

Πάλμερ 0

Έρικσον 0

Βερλάιν 0

Νασρ 0

Γκουτιέρεζ 0

Χαριάντο 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 157

Ferrari 76

Red Bull 57

Williams 51

Haas 22

Toro Rosso 17

McLaren 10

Force India 8

Renault 6

Sauber 0

Manor 0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!