Έχεις 10.000.000 ευρώ;

Γιώργος Βαρίνος
Έχεις 10.000.000 ευρώ;
Αν ναι, τόσα περίπου θα χρειαστείς για να αγοράσεις αυτή την θρυλική McLaren F1 του 1998, που έχει διανύσει μόλις 4.500 χιλιόμετρα.

Μην φοβηθείτε, αυτή δεν είναι μια οποιαδήποτε μεταχειρισμένη McLaren F1 στην οποία ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχει «γυρίσει» τα χιλιόμετρα. Πωλείται από την ίδια τη βρετανική εταιρεία και είναι το μοντέλο με αριθμό παραγωγής 069. Μην απορείτε για το τριψήφιο νούμερο, μόλις 106 παρήχθησαν συνολικά και γι’ αυτό είναι τόσο σπάνιες, μαζί βέβαια με το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, μια F1 μπορεί να «βάλει τα γυαλιά» σε οποιοδήποτε supercar.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: με τον V12 κινητήρα των 6.1-λίτρων της BMW να αποδίδει 627 ίππους και βάρος μόλις 1.138 κιλά, καθώς η F1 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο που διέθετε πλαίσιο από ίνες άνθρακα, παραμένει ακόμα και σήμερα το ταχύτερο ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με τελική 390,7 χλμ/ώρα. Για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, υπολογίστε περίπου 3.3 δευτερόλεπτα.

Η συγκεκριμένη F1 έχει μόλις 2.800 μίλια στο οδόμετρο, τα πάντα είναι στην αρχική τους κατάσταση, ενώ το χρώμα είναι Carbon Black, με ασορτί ζάντες μαγνησίου. Η επίσης πρωτότυπη καμπίνα με την τριθέσια διάταξη και τη θέση οδήγησης στο κέντρο, είναι φινιρισμένη κατά βάση με μαύρο δέρμα alcantara, εκτός από το κάθισμα του οδηγού που είναι μαύρο με κόκκινο.

Η McLaren δεν ανακοίνωσε ακόμα την τιμή του αυτοκινήτου, ωστόσο η F1 που κατείχε ο δημοφιλής Βρετανός κωμικός Ρόουαν Άτκινσον (Μίστερ Μπιν), του απέφερε 12,3$ εκατομμύρια σε δημοπρασία το περασμένο έτος. Οπότε στο χρηματιστήριο των κλασικών πλέον supercars, μια τιμή κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ σίγουρα αποτελούν ένα λογικό ποσό για να αποκτήσει κανείς αυτή τη μοναδική «κυρία».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!