Ποιος άσσος των γηπέδων θα τρέξει στο Λε Μαν; (video)

Ποιος άσσος των γηπέδων θα τρέξει στο Λε Μαν; (video)

Ποιος άσσος των γηπέδων θα τρέξει στο Λε Μαν; (video)

Ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του παρελθόντος, ο Φαμπιέν Μπαρτέζ, προπονείται εντατικά στον προσομοιωτή για τη συμμετοχή του στο φετινό Λε Μαν. 

Στα γήπεδα τα έχει κάνει σχεδόν όλα. Ως τερματοφύλακας της εθνικής Γαλλίας είχε 87 συμμετοχές και έχει κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1998 και το Euro το 2000. Σε επίπεδο συλλόγων, οι μεγάλοι τα σταθμοί του ήταν στη Μαρσέιγ, τη Μονακό και τη Μάντσεστερ.

Ο Γάλλος Φαμπιέν Μπαρτέζ κατέκτησε πολλά πρωταθλήματα, τίτλους και ανακηρύχθηκε τερματοφύλακας της χρονιάς το 1998. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και με ένα ιδιαίτερο στιλ, είχε κάνει σημαία του τις παροιμιώδεις εξόδους από την εστία του, ενώ χαρακτηριζόταν από έντονες εξάρσεις.

Εξαιρετικά ανταγωνιστικός, όταν αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του στα γήπεδα το 2007, βρήκε το επόμενο πεδίο έντασης που του ταιριάζει και το υπηρετεί μέχρι σήμερα: τους αγώνες αυτοκινήτων. Λάτρης όπως αποδεικνύεται των αγώνων πίστας και αντοχής, ξεκίνησε το 2008 στο Porsche Carrera Cup της Γαλλίας.

Έπρεπε όμως να αποκτά εμπειρία και να περιμένει έως και το 2012 για να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στο γαλλικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού, ενώ το 2013 ήρθε και το πρώτο πρωτάθλημα, με αυτοκίνητο μια Ferrari. To 2014 είχε έρθει και η ώρα του πρώτου του Λε Μαν, όπου έλαβε μέρος μα μια Ferrari 458 με την οποία η ομάδα του βρέθηκε στην 9η θέση της κατηγορίας LMGTE και την 29η γενικής.

Φέτος ο Μπαρτέζ ανεβαίνει κατηγορία, καθώς θα αγωνιστεί με μια Ligier JS P2 στην κλάση LMP2 και μάλιστα με τη δική του ομάδα, την οποία δημιούργησε σε συνεργασία με τον πρώην Γάλλο οδηγό της F1, τον Ολιβιέ Πανίς. Στο video βλέπουμε τον Μπαρτέζ να προπονείται σε έναν τελευταίας τεχνολογίας εξομοιωτή οδήγησης για να αποκτήσει την απαραίτητη εξοικείωση κυρίως με το αυτοκίνητο, καθώς ο αγώνας δεν του είναι διόλου άγνωστος.

Του ευχόμαστε μάλιστα να ακολουθήσει την πορεία του έτερου Γάλλου πολυπρωταθλητή, του Λεμπ, που άφησε την ενόργανη για το μπάκετ στα ράλι και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του WRC. Περισσότερα ωστόσο για την πορεία του θα ξέρουμε στις 19 Ιουνίου, ημέρα που θα ολοκληρωθεί το Λε Μαν του 2016.

24 Heures du Mans - Fabien Barthez en test simulateur

Best of internet