Αλόνσο: «Η F1 δεν χρειάζεται ήρωες»

Πέτρος Πιτσίνης
Αλόνσο: «Η F1 δεν χρειάζεται ήρωες»
O Ισπανός οδηγός τοποθετήθηκε ξεκάθαρα υπέρ του νέου «παρμπρίζ» προστασίας στα μονοθέσια, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο για το σπορ.

Με την Formula 1 να πιέζει στην εφαρμογή των προστατευτικών «παρμπρίζ», η Red Bull έγινε η δεύτερη ομάδα που το δοκιμάζει ώστε να το περάσει στα μονοθέσιά της. Παρά το γεγονός ότι πολλοί έχουν ξενίσει με την ιδέα, ο Φερνάντο Αλόνσο δείχνει ότι τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ, λέγοντας ότι δεν χωρούν ηρωισμοί όταν πρόκειται για την ασφάλεια. Ο πιλότος της McLaren, δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι ένα must για την ασφάλεια, δεν χρειαζόμαστε ήρωες στο σπορ. Τα τελευταία δύο χρόνια είδαμε πολλά και πιθανότατα όλοι οι θάνατοι που έχουν σημειωθεί στην F1, έγιναν εξαιτίας χτυπημάτων στο κεφάλι. Αν πάρουμε τα μέτρα μας, στο μέλλον δεν θα χτυπήσει κανείς και αφού μπορεί να βρεθεί μια λύση, ας την εφαρμόσουμε».

Ο Αλόνσο επιπλέον, μίλησε για το ποια από τις δύο λύσεις που έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής θεωρεί καλύτερη και συμπλήρωσε: «πρέπει να εμπιστευτούμε την απόφαση της FIA. Έχουν όλες τις πληροφορίες για το ποια είναι καλύτερη, πιο άνετη, πιο ασφαλής. Κοιτάζοντας από έξω πάντως, πιθανότατα της Red Bull μοιάζει λίγο πιο αρμονική σχεδιαστικά, όμως ο τελευταίος λόγος πέφτει στη FIA και εκείνη θα μας πει ποια είναι η καλύτερη. Ελπίζω να έχουμε περισσότερες επιλογές, επειδή το πιο σημαντικό είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!