Η BMW i3 μας πάει μακρύτερα

Πέτρος Πιτσίνης
Η BMW i3 μας πάει μακρύτερα
Το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της BMW ανανεώνεται και προσφέρει επιπλέον χιλιόμετρα αυτονομίας με μια μόνο φόρτιση, με σαφή πλεονεκτήματα στις καθημερινές μετακινήσεις.

Η αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων -ειδικά στο εξωτερικό- έχει εμπλουτιστεί με ισχυρούς παίκτες και η BMW εξοπλίζει την i3 με καλύτερα «όπλα», ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει πιο εύκολα. Σύμφωνα με τη Βαυαρική φίρμα, το ανανεωμένο μοντέλο έχει έως και 50% μεγαλύτερη αυτονομία με μια φόρτιση, κάτι που σημαίνει πως η απλή έκδοση μπορεί να αγγίξει τα 195 χιλιόμετρα σε ιδανικές συνθήκες.

Η ακριβότερη έκδοση REX, χρησιμοποιεί και έναν δικύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης των 675 κυβικών εκατοστών (τοποθετείται και σε δίκυκλα της BMW), που όμως δεν συνδέεται με τη μετάδοση και αποκλειστικό του καθήκον είναι να φορτίζει τις μπαταρίες. Σε αυτή την παραλλαγή, με μια πλήρη φόρτιση και ένα γεμάτο ρεζερβουάρ ο οδηγός μπορεί πλέον να διανύσει μέχρι και 362 χιλιόμετρα, μια ομολογουμένως εντυπωσιακή τιμή. Αυτό επιτεύχθηκε με την αντικατάσταση της μπαταρίας από μια νέα, με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Επίσης, φημολογείται ότι η ανανεωμένη i3 θα υποστηρίζει υπερταχεία φόρτιση σε δίκτυο συνεχούς ρεύματος (DC)!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!