Ψάχνονται στη Ferrari

Ψάχνονται στη Ferrari

Με νέους κινητήρες ήρθε στη Ρωσία η Ferrari, οι οποίοι έχουν περισσότερη δύναμη αλλά και προβλήματα νεότητας, όπως έδειξε η ακινητοποίηση του Φέτελ. 

Ψάχνονται στη Ferrari

Σε δηλώσεις του μετά την άξαφνη ακινητοποίηση του μονοθέσιού του κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στο Γκραν Πρι της Ρωσίας, ο Φέτελ λέει ότι η Ferrari θα πρέπει «να καταλάβει τι συνέβη».

Ο Γερμανός πιλότος βρέθηκε αρκετά νωρίς ακινητοποιημένος στην ευθεία των πιτ από ένα πρόβλημα που, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε από την ενδοεπικοινωνία με την ομάδα του, ήταν «πλήρης απώλεια των ηλεκτρονικών του αυτοκινήτου».

Αυτό συνέβη στα πρώτα λεπτά του FP2, με αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει την ευκαιρία να «χτυπήσει» το χρόνο του Χάμιλτον και της Mercedes, αλλά και να αντλήσει σημαντικά στοιχεία για τον αγώνα. Ωστόσο, μέχρι εκείνη τι στιγμή είχε κάνει τον πρώτο ταχύτερο χρόνο και δεύτερο τελικά της ημέρας, δείχνοντας ότι η δύναμη υπάρχει.

«Δεν ξέρουμε ακόμα τι συνέβη, θα πρέπει να δούμε. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να το διορθώσουμε, αλλά θέλουμε να καταλάβουμε τι φταίει. Είναι κρίμα γιατί μας λείπουν μερικοί γύροι και μια προσομοίωση αγώνα ώστε να διαπιστώσουμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε» ανάφερε αμέσως μετά την ακινητοποίηση του ο Φέτελ και συμπλήρωσε:

«Νομίζω ότι ο Κίμι (Ραϊκόνεν) συγκέντρωσε αρκετά στοιχεία για την ομάδα, έτσι δεν είναι πολύ άσχημο ότι εγκατέλειψα στην αρχή του FP2».

Όσον αφορά τις προοπτικές της ιταλικής ομάδας για το Σαββατοκύριακο, ο Φέτελ απάντησε: « Είναι δύσκολο να προβλέψω. Η ισορροπία του μονοθέσιου δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που θα επιθυμούσα να είναι, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τη βελτιώσουμε. Για τον αγώνα μας λείπουν κάποιες πληροφορίες, αλλά έχουμε και την τρίτη περίοδο δοκιμών αύριο το μεσημέρι για να καλύψουμε τα κενά». 

Best of internet