Κορυφή για Χάμιλτον, πρόβλημα για Φέτελ

Κορυφή για Χάμιλτον, πρόβλημα για Φέτελ

Κορυφή για Χάμιλτον, πρόβλημα για Φέτελ

Σφήνα ανάμεσα στις δύο Mercedes μπήκε ο Φέτελ στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά στη Ρωσία, όχι όμως χωρίς προβλήματα. 

Οι  νέοι κινητήρες των Ferrari φαίνεται να έχουν τη δύναμη αλλά όχι και την αξιοπιστία που χρειάζονται για να αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία των Mercedes. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η επίθεση του Φέτελ, που ενώ έκανε κορυφαίο χρόνο, έμεινε από ηλεκτρονικά στο μισάωρο της εξέλιξης των δοκιμών και έκτοτε δεν επανήλθε στην πίστα. Το γεγονός αυτό έδωσε την άνεση στο Χάμιλτον να κατακτήσει την κορυφή.

Οι συνθήκες στην πίστα ήταν αρκετά βελτιωμένες σε σχέση με το πρωί γι’ αυτό και κατά μέσο όρο οι περισσότεροι οδηγοί βελτίωσαν τους χρόνους τους.

Ο Βρετανός δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον αμφισβητήσει καθώς  με  χρόνο 1:37.583 ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον δεύτερο Φέτελ, ο οποίος όμως δεν είχε τη δυνατότητα της «απάντησης».

Ο καλύτερος του πρώτου γύρου των ελεύθερων δοκιμών, ο Νίκο Ρόσμπεργκ, έμεινε 8 δέκατα πιο πίσω και βρέθηκε στην τρίτη θέση, ενώ την πεντάδα έκλεισαν οι Ραϊκόνεν με τη δεύτερη Ferrari και ο Ρικιάρντο με την Red Bull.

Η ομάδα που έδειξε τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με την πρώτη περίοδο των δοκιμών ήταν η McLaren – Honda, καθώς ο Μπάτον βρέθηκε στην 8η θέση των ταχύτερων γύρων, 1.6 περίπου δλ. πίσω από τον Χάμιλτον όταν το πρωί η διαφορά ήταν κοντά στα 3 δλ.

Αρκετές ήταν και πάλι οι κίτρινες σημαίες, με απώλεια πρόσφυσης για αρκετά μονοθέσια και τετ α κε κυρίως στη στροφή 15, όπου έχασαν τον έλεγχο οι Βερλάιν και Χαριάντο, ενώ ο Χάμιλτον είχε τη στιγμή του στη στροφή 4 και ο Βερλάιν ξανά στην 7.

Το GP της Ρωσίας συνεχίζεται αύριο με την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών που ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι και τις κατατακτήριες που ξεκινούν στις 15:00.

FP2, GP Ρωσίας

1          Χάμιλτον          Mercedes        1:37.583                    

2          Φέτελ              Ferrari             1:38.235         

3          Ρόσμπεργκ      Mercedes        1:38.450         

4          Ραϊκόνεν          Ferrari             1:38.793         

5          Ρικιάρντο         Red Bull           1:39.084         

6          Μπότας           Williams          1:39.185         

7          Κβιάτ               Red Bull           1:39.193         

8          Μπάτον           McLaren          1:39.196         

9          Μάσα              Williams          1:39.289         

10        Αλόνσο            McLaren          1:39.400          

Best of internet