Η γέννηση ενός αγωνιστικού rallycross (video)

Γιώργος Βαρίνος
Η γέννηση ενός αγωνιστικού rallycross (video)
Φέτος η Ford συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rallycross με το Focus RS RX και μέσα από μια σειρά video, μας ξεναγεί στα άδυτά της εξέλιξής του.

Το νέο Ford Focus RS RX με την εργοστασιακή υποστήριξη της Ford, συμμετείχεγια πρώτη φορά με την ομάδα Hoonigan Racing Division στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross, στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία.

Ο Αμερικανός Κεν Μπλοκ και ο Νορβηγός Αντρέας Μπάκερουντ οδήγησαν τα δύο αυτοκίνητα, τα οποία διαθέτουν τετρακίνηση φυσικά και ισχύ 600 ίππων, που τα καθιστά εντυπωσιακά στην οδήγηση και ιδιαίτερα γρήγορα, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα της τάξης των 2 δευτερολέπτων. Η εξέλιξη του Focus RS RX είναι προϊόν παγκόσμιας συνεργασίας μεταξύ της Ford Performance, της ομάδας Hoonigan Racing του Block και της M-Sport με έδρα τη Βρετανία.

Στο πρώτο video της σειράς γνωριμίας με την εξέλιξη του ιδιαίτερου αυτού αγωνιστικού, παρακολουθούμε τη στενή συνεργασία των σχεδιαστών, των μηχανικών και των οδηγών που αποσκοπεί στη δημιουργία του ιδανικού συνδυασμού απόδοσης και ευκολίας οδήγησης. Τα αυτοκίνητα «ράβονται» κυριολεκτικά γύρω από τον οδηγό, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη προσαρμογή στο στιλ και στις απαιτήσεις του κάθε πιλότου.

Αν και τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα δεν ήταν καλά για τον Μπλοκ, ο Μπάκερουντ κατάφερε να βρεθεί στον τελικό και συλλέξει τους πρώτους βαθμούς γα την ομάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!