Διακρίθηκε η «ελληνική» Harley

Διακρίθηκε η «ελληνική» Harley

Διακρίθηκε η «ελληνική» Harley

Η «Νύχτα», η custom δημιουργία της Harley Athena, προκρίθηκε στον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού «The Battle Of The Kings 2016».

Η «Νύχτα» βασίζεται στο μοντέλο Iron 883 και δημιουργήθηκε από την  Harley-Davidson Athena για να συμμετέχει στο διεθνή διαγωνισμό «The Battle Of The Kings 2016». Διαγωνίστηκε με τις κορυφαίες αντίστοιχες προτάσεις από ολόκληρη την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μ. Ανατολή  και κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού.

 Το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού ανέδειξε το «βασιλιά» της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα οδηγηθεί στη συνέχεια σε μια μάχη σώμα με σώμα, ανάμεσα στους νικητές του πρώτου γύρου, για την κατάκτηση του τίτλου.  Το τελικό στάδιο της μάχης και η απονομή του τίτλου, θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του «Wheels & Waves», στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μπιαρίτζ της Γαλλίας, τον Ιούνιο 2016.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν περισσότερες από 200 custom μοτοσυκλέτες φτιαγμένες από τους κορυφαίους customizers και η επιλογή των νικητών έγινε με βάση την ψηφοφορία του κοινού και τη γνώμη ειδικής επιτροπής.

Η αρχαία θεά ‘Νύξ’ αποτέλεσε την έμπνευση για τη φετινή συμμετοχή της Harley-Davidson Athena στο διαγωνισμό.  Παρά τις σπάνιες αναφορές της στη μυθολογία, η θεά της Νύχτας, εμφανίζεται ως μια φιγούρα τόσο όμορφη και δυνατή, που προκαλεί δέος ακόμα και στον ίδιο τον Δία. 

«Τη σκοτεινή αυτή ομορφιά προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε με τα ισχυρά χαρακτηριστικά του Iron 883, ώστε να τα αναδείξουμε ακόμα περισσότερο. Χαμηλώσαμε το πανέμορφο ντεπόζιτο κοντά στον κινητήρα, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τη βάση της σέλας.  Η ουρά της μοτοσυκλέτας καθώς και το fairing αποτελούνται από μέρη του ρεζερβουάρ, επαναλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο, το πιο ισχυρό χαρακτηριστικό του Iron 883, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την κομψότητα που το περιβάλλει.  Σαφείς υπαινιγμούς σε πάνθηρα και κεφάλι φιδιού, δύο πλάσματα της νύχτας, αποδίδουν οι εμπρός και πίσω όψεις της μοτοσυκλέτας αντίστοιχα.  Το χρώμα της, ένα βαθύ μαύρο με ρινίσματα μετάλλου αντικατοπτρίζει το φως χωρίς να το φυλακίζει και γεννάει νέα χρώματα ακριβώς όπως η αρχαία Νύχτα γέννησε πληθώρα θεοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της αυγής και της ίδιας της ημέρας.  Είμαστε περήφανοι για το δημιούργημά μας και πιστεύουμε ότι η Νύχτα θα σταθεί επάξια δίπλα στις καλύτερες δημιουργίες αντιπροσώπων σε όλο τον κόσμο», αναφέρει το προσωπικό της Harley-Davidson Athena.

Οι custom συμμετοχές στο «Battle of The Kings» είναι κατασκευασμένες με την προϋπόθεση να μπορούν να δημιουργηθούν για οποιονδήποτε πελάτη σε τιμή που δεν μπορεί  να ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο, έτσι ώστε να γίνει σε όλους προφανές ότι το customizing και η εξατομίκευση των Harley μπορεί να είναι μια δημιουργική και ταυτόχρονα προσιτή πρακτική.

Best of internet