«Σμίκρυνση» για την Porsche 918 Spyder;

Πέτρος Πιτσίνης
«Σμίκρυνση» για την Porsche 918 Spyder;
Η Porsche ετοιμάζει μια νέα πρόταση στα ακριβά σπορ αυτοκίνητα, η οποία θα τοποθετηθεί κάτω από τη ναυαρχίδα 918 και πιθανότατα, θα ονομάζεται 960.

Ένα νέο μοντέλο φαίνεται πως ετοιμάζει η Porsche για να έρθει αντιμέτωπο με τη Ferrari 488 GTB και τη Lamborghini Huracan, με το όνομά του να είναι 960. Η Γερμανική εταιρεία κατοχύρωσε τον συγκεκριμένο κωδικό πριν από ένα χρόνο σύμφωνα με το περιοδικό Car, ενώ δεν θα έπρεπε να την περιμένουμε πριν από το 2019. Η θέση της στη γκάμα θα βρίσκεται πάνω από τις κορυφαίες 911 και κάτω από τη ναυαρχίδα της Porsche, 918 Spyder, οπότε η απόδοση του κινητήρα της θα κυμανθεί γύρω στους 650 ίππους, από ένα οκτακύλινδρο τούρμπο σύνολο, κατά πάσα πιθανότητα.

Φυσικά η τοποθέτηση του μοτέρ θα είναι στο κέντρο ώστε να ανταγωνιστεί ευθέως τις προτάσεις του ανταγωνισμού, με το πάτωμα του μοντέλου να είναι εντελώς νέο και κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά υπερυψηλής αντοχής. Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια επίσημη αναφορά από την Porsche - και ούτε πρόκειται στο άμεσο μέλλον, ωστόσο στέλεχος της εταιρείας δήλωσε: «Αν κοιτάξεις, υπάρχουν κενά σημεία στην γκάμα μας και πρέπει να παρακολουθείς τι κάνει ο ανταγωνισμός, κρατώντας αυτά τα πράγματα στο μυαλό σου».

*Φωτογραφία: Porsche 918 Spyder

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!