Ferrari εναντίoν Tesla: Η απόλυτη ανατροπή (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ferrari εναντίoν Tesla: Η απόλυτη ανατροπή (video)
Το Tesla Model X έρχεται αντιμέτωπο με μια Ferrari F430 Spider σε μια κόντρα εποχής, φέρνοντας το «διπλό» και αποδεικνύοντας ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι αργά!

Οι εποχές αλλάζουν και οι κόντρες ανάμεσα στο «σήμερα» και το «χθες» πάντα είναι... της μόδας. Έτσι, μια Ferrari F430 Spider, ένα από τα πιο ποθητά supercars της δεκαετίας του 2000 τα βάζει με ένα Tesla Model X, ένα αυτοκίνητο που μπαίνει στην πρίζα! Μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι το ανοιχτό μοντέλο από το Μαρανέλο «κλέβει εκκλησία», ωστόσο το αποτέλεσμα ανατρέπει κάθε προκατάληψη!

Το Model X βέβαια είναι στην πιο δυνατή έκδοση της γκάμας του (P90D) και θα κοντράρει τη Ferrari τόσο σε επιτάχυνση από στάση, όσο και σε εν κινήσει. Και στις δύο περιπτώσεις εκμεταλλεύεται την τεράστια ροπή που προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας του από το ρελαντί, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κιβώτιο ταχυτήτων (έχει μια σχέση μόνο), οπότε δεν χάνει χρόνο από τις αλλαγές. Οι αριθμοί που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές είναι 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2'' και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα για το Tesla, με τις αντίστοιχες τιμές για την F430 Spider να είναι 4,1 δευτερόλεπτα και 310 χλμ./ώρα. Δείτε το βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!