Ποιά αυτοκίνητα έχουν «φύλακα άγγελο»; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ποιά αυτοκίνητα έχουν «φύλακα άγγελο»; (video)
Η υπηρεσία OnStar της Opel εξασφαλίζει μοναδικές εξ’ αποστάσεως υπηρεσίες σε οδηγό και αυτοκίνητο, που την καθιστούν πολύτιμη και εξαιρετικά δημοφιλή.

Η αυτόματη απόκριση σε περίπτωση ατυχήματος είναι ένα από τα πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά του συστήματος Opel OnStar, που κάνει την οδήγηση πιο ασφαλή, καθώς διασφαλίζει την επικοινωνία του οδηγού με το εξωτερικό περιβάλλον ακόμα και αν αυτός δεν είναι σε θέση να το πράξει.

Η μοναδική υπηρεσία που χρησιμοποιεί φιλικούς συμβούλους αντί ψυχρές μηχανές μπορεί επίσης να ξεκλειδώνει πόρτες από απόσταση, να κατεβάζει προορισμούς απευθείας στο αυτοκίνητο, να αποστέλλει email για την κατάσταση του οχήματος και να προσφέρει ένα 4G/LTE Wi-Fi hotspot. Επιπρόσθετα, εντοπίζει το όχημα σε περίπτωση κλοπής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σε λιγότερο από εννέα μήνες μετά το λανσάρισμά του, το σύστημα Opel OnStar έχει ήδη καταγράψει περίπου 1,5 εκατομμύριο επαφές με πελάτες που επικοινωνούν μέσω τηλεφώνου, εφαρμογής κινητού ή του μπλε διακόπτη της υπηρεσίας OnStar. Σήμερα, το ένα στα δύο νέα Opel που πωλούνται στην Ευρώπη, εφοδιάζεται με OnStar.

«Αυτά τα απίστευτα νούμερα αποδεικνύουν ότι η υπηρεσία Opel OnStar σημειώνει τρομερή επιτυχία. Σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα, η προσωπική μας υπηρεσία επικοινωνίας και υποστήριξης τείνει να γίνει χρήσιμος βοηθός για κάθε οδηγό επιβατικού Opel που την επιλέγει στο αυτοκίνητό του», αναφέρει η Τίνα Μίλερ, Διευθύντρια Μάρκετινγκ του Opel Group.

Δημοφιλέστερη υπηρεσία είναι η εφαρμογή κινητού myOpel, την οποία περίπου 700.000 πελάτες με smartphone έχουν ενεργοποιήσει μέχρι σήμερα. Τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά της εφαρμογής μέχρι τώρα είναι κλείδωμα / ξεκλείδωμα θυρών, online εντοπισμός οχήματος και ενεργοποίηση κόρνας του οχήματος και φώτων αλάρμ.

Οι οδηγοί μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα όπως κατάσταση λαδιού ή πίεση ελαστικών, να στέλνουν προορισμούς στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου και να διαχειρίζονται το ενσωματωμένο Wi-Fi hotspot, που επιτρέπει τη σύνδεση μέχρι επτά συσκευών μέσα και γύρω από το όχημα.

Η υπηρεσία Opel OnStar βοηθά επίσης τους ιδιοκτήτες οχημάτων και την αστυνομία σε περίπτωση κλοπής ενός οχήματος. Χάρη στη λειτουργία εντοπισμού κλεμμένου οχήματος, η Opel OnStar μπορεί να συνεργάζεται στενά με την αστυνομία για την ταχεία και ασφαλή ανάκτηση του αυτοκινήτου και την επιστροφή στο νόμιμο ιδιοκτήτη του. Η λειτουργία του μπλοκαρίσματος ανάφλεξης (Ignition Block) επιτρέπει στην Opel OnStar να στέλνει ένα σήμα στο όχημα, που εμποδίζει τον κινητήρα να λειτουργήσει μόλις γίνει αναφορά κλοπής του.

Χάρη στην Opel OnStar, 15 κλεμμένα αυτοκίνητα έχουν εντοπιστεί και επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους μέχρι σήμερα – ακόμα και εκτός συνόρων.

Η υπηρεσία Opel OnStar διατίθεται με όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα Opel σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελβετία και σαν Vauxhall OnStar στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμη από φέτος το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!