Χάμιλτον: «Παρόμοιο τέλος καριέρας με τον Ρόσι»

Νίκος Τσιώκος
Χάμιλτον: «Παρόμοιο τέλος καριέρας με τον Ρόσι»
Ο Λιούις Χάμιλτον ελπίζει να έχει παρόμοιο τέλος καριέρας με τον Βαλεντίνο Ρόσι, δηλαδή να την ολοκληρώσει όντας στην κορυφή.

Μπορεί να είναι σε δύο διαφορετικά αθλήματα, όμως ο Λιούις Χάμιλτον τόλμησε να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Βαλεντίνο Ρόσι. Για την ακρίβεια, τόνισε ότι θα ήθελε να έχει παρόμοιο τέλος καριέρας με τον «Γιατρό», ο οποίος έχει δύο ακόμη χρονιές στο Moto GP συν τη φετινή και κυνηγάει τον δέκατο τίτλο του.

Ο Βρετανός έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2018, ενώ επιθυμεί να συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι το 2021 στη Formula1, παρά το γεγονός ότι τότε θα είναι 36. Άλλωστε, σε τέτοια περίπτωση δε θα είναι ο πρώτος που θα συνεχίσει τη δράση μέχρι αυτή την ηλικία. «Ο Βαλεντίνο (Ρόσι) είναι από τους πιο μεγάλους σε ηλικία αναβάτες αυτή τη στιγμή, αλλά ακόμα έχει την ικανότητα να είναι στην κορυφή.

Ελπίζω ότι θα είμαι σε παρόμοια θέση προς το τέλος της καριέρας μου», ανέφερε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής μιλώντας για το περασμένο Γκραν Πρι της Ισπανίας για το Moto GP. Μάλιστα, ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται καθόλου το ενδεχόμενο απόσυρσης και εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί για τρία ή τέσσερα ακόμη χρόνια, αφού λήξει το ισχύον συμβόλαιο.

«Το σκέφτομαι. Έχω αυτό το τριετές συμβόλαιο. Ελπίζω ότι θα έχω άλλο ένα τριετές ή τετραετές μετά από αυτό». Όσο για την ιδέα να αποσυρθεί αμέσως μόλις κατακτήσει άλλον έναν τίτλο, δήλωσε αχόρταγος! «Είμαστε όλοι αχόρταγοι, πάντα θέλουμε περισσότερα. Ξέρεις ότι μόλις έχεις κατακτήσει το πρωτάθλημα, ακόμα αισθάνεσαι υγιής και πως είσαι σε φόρμα.

Συν το ότι γνωρίζεις πως την επόμενη χρονιά θα είσαι το ίδιο. Οπότε δε θες να σταματήσεις και να το δώσεις σε κάποιον άλλον. Θέλεις να μείνεις και να το πάρεις ξανά. Είναι πολύ δύσκολο και ακόμα δεν ξέρω αν θα έχω την ωριμότητα και τη δύναμη να φύγω από κάτι που λάτρεψα από πέντε χρονών. Μόνο ο χρόνος θα πει».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως μετά την αποχώρησή του δύσκολα θα αναλάβει κάποιον άλλο ρόλο στην F1 και ότι ίσως να αναζητήσει την τύχη του σε κάποια άλλη κατηγορία μηχανοκίνητων σπορ. «Μπορώ μόνο να φανταστώ ότι θα έχω σύνδρομο αποχώρησης, όταν θα έχει περάσεις ένας χρόνος και ακόμα θα θέλω να αγωνιστώ. Θα μπορούσε να είναι και το εντελώς αντίθετο!

Ίσως απλά εξαφανιστώ για μια ζωή! Ο στόχος για κάθε αθλητή είναι να βρίσκεται στην κορυφή, αλλά είναι δύσκολο να ξέρω. Είναι σαν τον τζόγο που δεν ξέρεις πότε θα φύγεις από το τραπέζι. Όταν είσαι στα πάνω σου και μετά πέφτεις και αποχωρείς, είναι χάλια. Το να φύγω όντας στην κορυφή θα ήταν εξαιρετικό. Όμως, δε γνωρίζεις πότε θα έχεις την ευκαιρία. Δε θέλω να σταματήσω τώρα που είμαι στα πάνω μου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!