Η Volvo εισάγει την αυτόνομη οδήγηση στην Αγγλία

Η Volvo εισάγει την αυτόνομη οδήγηση στην Αγγλία

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει άλλη μια χώρα στην οποία θα δούμε από το 2017 αυτοκίνητα χωρίς οδηγό από τη Volvo, σε μια προσπάθεια εξοικείωσης των πολιτών με τη νέα τεχνολογία. 

Η Volvo εισάγει την αυτόνομη οδήγηση στην Αγγλία

Η αυτόνομη οδήγηση έχει πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις και τώρα η Volvo, ετοιμάζεται να λανσάρει τα πρώτα πειραματικά αυτοκίνητα στην Αγγλία. Από το 2017 που θα κάνουν την εμφάνισή τους, οικογένειες από τη Βρετανία θα μετακινούνται με οχήματα χωρίς οδηγό, σε καθημερινές πραγματικές συνθήκες! Το πρόγραμμα ονομάζεται "Drive Me London" και στην αρχή που θα βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο τα αυτοκίνητα θα είναι ημιαυτόνομα. 

Αργότερα (από το 2018) θα περάσουν στην πλήρως αυτόνομη φάση λειτουργίας τους και θα γίνουν ακόμη περισσότερα (100 αυτοκίνητα), ώστε να μπορούν να δοκιμάσουν την εμπειρία ακόμη περισσότεροι πολίτες. Ο σκοπός αυτών των πειραμάτων είναι ο έλεγχος αυτών των συστημάτων σε καθημερινές συνθήκες και τα πλεονεκτήματα που θα έχουμε στο μέλλον -σύμφωνα πάντα με τις εταιρείες- θα είναι χαμηλότερα επίπεδα κυκλοφοριακής συμφόρησης και συντριπτικά λιγότερα ατυχήματα. Όπως αναφέρει και μια ανεξάρτητη έρευνα, το 90% των τρακαρισμάτων που γίνονται στους δρόμους οφείλονται σε λάθος του οδηγού ή τη διάσπαση προσοχής του τελευταίου, κάτι δηλαδή που είναι αδύνατο να συμβεί σε ένα αυτόνομο όχημα. 

Best of internet