Φερστάπεν: «Να παλεύω για πόντιουμ το 2017»

Φερστάπεν: «Να παλεύω για πόντιουμ το 2017»

Φερστάπεν: «Να παλεύω για πόντιουμ το 2017»

Ο Μαξ Φερστάπεν πιστεύει ότι είναι έτοιμος να παλεύει για βάθρα από το 2017, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Toro Rosso.

Μπορεί να βρέθηκε στη Formula1 μόλις σε ηλικία 17 ετών, αλλά ο Μαξ Φερστάπεν έδειξε με το... καλημέρα ότι αξίζει να βρίσκεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι προσπεράσεις του στην παρθενική σεζόν πέρυσι ήταν από αυτές που λίγοι τολμούν, ενώ ελπίζει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

Άλλωστε, είναι μόλις 18 και με πολλή δουλειά και προσήλωση έχει τα φόντα να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Πάντως, κάνει ένα-ένα τα βήματα, γι' αυτό και από το 2017 θεωρεί ότι θα είναι έτοιμος να παλεύει για να είναι παρών στο βάθρο. «Φυσικά, την επόμενη χρονιά θέλω να παλεύω για πόντιουμ, αλλά αυτή τη στιγμή εστιάζω στη φετινή σεζόν», ανέφερε, αρχικά, ο νεαρός Ολλανδός στην ιστοσελίδα motorsport.com.

Ωστόσο, ρωτήθηκε αν θα πρέπει να αλλάξει ομάδα για να γίνει αυτό και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ομάδα της Φαένζα. «Ίσως. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να προσηλωθώ στη φετινή σεζόν. Άλλα όλα δείχνουν θετικά για το μέλλον. Είμαι χαρούμενος και γι' αυτό θέλω πρώτα να κοιτάξω τη φετινή χρονιά και στο τέλος αυτής θα δούμε τι θα μας φέρει η επόμενη.

Στην πρώτη σου χρονιά πρέπει να καταλάβεις τα βασικά πώς να οδηγείς ένα μονοθέσιο της F1. Στη δεύτερη πρέπει να έχεις απόδοση και στην τρίτη πρέπει να παλέψει για βάθρα. Έτσι το βλέπω εγώ. Αν είχαμε ένα πακέτο σαν της Mercedes τώρα, θα κερδίζαμε αγώνες.

Μαθαίνεις πολλά στην πρώτη σου σεζόν, είναι από τις πιο σημαντικές στην καριέρα σου στη Formula1. Από εκεί και πέρα, κάνεις μικρά βήματα όλη την ώρα. Κάθε σεζόν μαθαίνεις, ακόμα κι ο Τζένσον Μπάτον ακόμα μαθαίνει», πρόσθεσε ο γιος του Γιος Φερστάπεν, που μόνο υπερήφανος μπορεί να είναι για τον Μαξ.

Για την πορεία του ρωτήθηκε και ο Φρανζ Τοστ, ο οποίος τόνισε πως είναι στα χέρια του Φερστάπεν το αν θα βρεθεί σε άλλη ομάδα την επόμενη χρονιά. «Δεν ξέρω ακόμα. Για μία ακόμα φορά απλά λέω ότι ένας οδηγός χρειάζεται τρία χρόνια για να κατανοήσει τη Formula1. Αν είναι έτοιμος να πάει σε άλλη ομάδα, είναι στα χέρια του», δήλωσε ο επικεφαλής της STR.

Best of internet