Μια Yamaha έργο τέχνης (video)

Γιώργος Βαρίνος
Μια Yamaha έργο τέχνης (video)
Το πρόγραμμα Yard Built της Yamaha υπήρξε η αφορμή να δούμε μερικές υπέροχες custom μοτοσικλέτες. Η XSR 700 Bunker είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή από αυτές.

Την εποχή των μοτοσικλετών scrambler αναβιώνει αυτή η μεταμορφωμένη Yamaha XSR700, την οποία επιμελήθηκε η τουρκική Bunker Custom Motorcycles που έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη.

Εντυπωσιακή σε κάθε της λεπτομέρεια η δημιουργία της Bunker απαίτησε πολύ φαντασία, χειροποίητη εργασία και τεράστια επιμονή.

Για να επιτευχθεί η κλασική αισθητική μιας scrambler αλλά και τα χαρακτηριστικά παντός εδάφους μιας τέτοιας μοτοσικλέτας. όλα τα καλύμματα πλαισίου αντικαταστάθηκαν από σφυρήλατα στο χέρι εξαρτήματα αλουμινίου, όπως τα καλύμματα του ρεζερβουάρ, τα πλευρικά πλαστικά, και τα προστατευτικά τροχών εμπρός και πίσω. Η "ραχοκοκαλιά" αλουμινίου με κατεργασία CNC πάνω στην οποία βρίσκονται τα καλύμματα ρεζερβουάρ καυσίμου έχει επίσης λειανθεί και στιλβωθεί για να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή εξωτερική εικόνα. Το τιμόνι και οι βάσεις της Renthal εξασφαλίζουν επαρκή ανύψωση για τη νέα θέση οδήγησης, ενώ η σέλα έχει σηκωθεί αντίστοιχα κατά 6 εκατοστά.

Στην εμπρός ανάρτηση τοποθετήθηκε το ανάποδο πιρούνι της MT-09 Tracer, ενώ οι ζάντες έχουν επίσης αντικατασταθεί από μοντέρνους ακτινωτούς τροχούς Super Ténére με ελαστικά Goldentyre GT201, 19 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω.

Ένας aftermarket προβολέας halo 5,5 ιντσών είναι τοποθετημένος σε μια προσαρμοσμένη βάση.

Για άνεση κατά την οδήγηση σε όλους τους τύπους εδάφους, η συνολική απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε από 14 cm σε 20 cm, ενώ το σιλανσιέ και η πολλαπλή εξαγωγής τοποθετήθηκαν σε νέα θέση. Το σύστημα εξάτμισης είναι χειροποίητο από ανοξείδωτο χάλυβα και διαθέτει καταλύτη Akrapovič, εκεί όπου ενώνονται ο σιγαστήρας και οι σωλήνες εξάτμισης 2-1.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά «εργοστασιακό» ενώ και τα οδικά χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας είναι εντυπωσιακά, σύμφωνα με τον υπεύθυνο marketing Ευρώπης της Yamaha, τον Κρίστιαν Μπαρέλι, που δήλωσε σχετικά:

«Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί με τη δουλειά που έκαναν. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι έχουν διατηρήσει τα χαρακτηριστικά ευελιξίας και απόδοσης της XSR700 για τα οποία διακρίνεται η μοτοσυκλέτα. Ταυτόχρονα έχουν προσθέσει το ιδιαίτερα χαρακτηριστικό στυλ τους, προσδίδοντας μια ολοκαίνουργια όψη». Το video που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!