Το VW Golf GTi έρχεται με 310 ίππους

Γιώργος Βαρίνος
Το VW Golf GTi έρχεται με 310 ίππους
Η έκδοση Clubsport του VW Golf GTi θα αποκτήσει ακόμα πιο δυνατή έκδοση S, πάντα με δίλιτρο κινητήρα TSi.

Το 1976 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την VW, καθώς παρουσιάστηκε το Golf GTi που έμελλε να καθορίσει μια ολόκληρη κατηγορία αυτοκινήτων, αυτή των hot hatch, που καθιερώθηκε σε όλους τους κατασκευαστές μικρών – μεσαίων πεντάθυρων μοντέλων. Επτά γενιές μετά, το Golf GTi παραμένει ο ορισμός του σπορ πεντάθυρου αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας πρακτικότητα και συναρπαστικές στιγμές οδήγησης σε μια ιδανική ισορροπία.

Για να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την παραγωγή του πρώτου GTi, η VW ανακοίνωσε ότι κατά την ετήσια συνάντηση κατόχων Golf GTi στο 35ο Wörthersee στην Αυστρία, θα παρουσιάσει την πιο δυνατή έκδοση του μοντέλου, την Clubsport S. Αυτή, πάντα με τον κινητήρα TSi των δύο λίτρων, θα αποδίδει 310 ίππους, δηλαδή 20 περισσότερους από την πιο δυνατή έως σήμερα έκδοση Clubsport που στη λειτουργία overboost αποδίδει για 10 δευτερόλεπτα 290 αντί 265 ίππους.

Περισσότερα η γερμανική εταιρεία θα αποκαλύψει στις 4 Μαΐου, όπου ξεκινά η ετήσια συνάντηση στο Wörthersee, ωστόσο φαίνεται ότι τα Honda Civic Type R και Ford Focus RS αποκτούν έναν ισχυρό αντίπαλο, που εποφθαλμιά το θρόνο των επιδόσεών τους.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το πρώτο Golf GTi του 1976 είναι κινητήρα τετρακύλινδρο 1.6 λίτρων, ο οποίος με την πρωτοποριακή για την εποχή τεχνολογία του ψεκασμού αντί των καρμπιρατέρ, απέδιδε 110 ίππους, περίπου δηλαδή το 1/3 της ισχύος του αναμενόμενου Clubsport S. Ωστόσο, με βάρος λίγο πάνω από 800 κιλά, το πρώτο GTi ήταν ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο, το οποίο ακόμα και σήμερα παραμένει, με όρους απόλαυσης της οδήγησης, πολύ ανταγωνιστικό απέναντι σε οποιοδήποτε σύγχρονο μικρό – μεσαίο μοντέλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!