Με ποιο Audi παίρνεις πατίνι; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Με ποιο Audi παίρνεις πατίνι; (video)
Το Q3 Connected Mobility Concept, που παρουσιάστηκε στο Πεκίνο, διαθέτει ένα ενσωματωμένο ηλεκτρικό πατίνι που εξασφαλίζει πρόσβαση παντού.

Στις μεγαλουπόλεις του 21ου αιώνα, η μετακίνηση στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές τους και στα εμπορικά τους κέντρα δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση για ένα αυτοκίνητο.

Με αυτό το δεδομένο, η Audi δίνει τη λύση για την εξασφάλιση της κινητικότητας. Κατά την επίσημη παρουσίαση του νέου της SUV, του Q3, στη έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, αποκάλυψε και μια πρωτότυπη έκδοση του μοντέλου που ενσωματώνει ένα ηλεκτρικό πατίνι. Αυτό αποθηκεύεται σε μια συρόμενη θήκη, η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα.

Όταν λοιπόν η πρόσβαση στο σημείο που θέλει να βρεθεί ο οδηγός είναι προβληματική ή απαιτεί πολύ χρόνο με το αυτοκίνητο, τότε έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το ατομικό μέσο μετακίνησης, που είναι το πατίνι.

Καθώς η βάση στην οποία αποθηκεύεται είναι και σταθμός φόρτισης, το ηλεκτρικό δίτροχο είναι πάντα ετοιμοπόλεμο και έχει αυτονομία 12 χιλιόμετρα με μέγιστη ταχύτητα 30 χλμ./ώρα.

Ταυτόχρονα, μέσω ειδικού λογισμικού, το σύστημα GPS της Audi μπορεί να αποθηκεύσει την πιο σύντομη ή γρήγορη διαδρομή με το πατίνι στο smartphone του οδηγού, το οποίο τοποθετείται σε ειδική βάση και τον κατευθύνει ακόμα και από σημείο όπου επιτρέπεται αυτό να κινηθεί –πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους κ.λ.π.- αλλά όχι το αυτοκίνητο.

Η ιδέα αυτή αποτελεί μια πολύ ευφυή εναλλακτική λύση στο να κουβαλάς αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ή συμβατικό ποδήλατο μέσα στο αυτοκίνητο και αυξάνει την κινητικότητα του συνδυασμού σε τέτοιο βαθμό, που κυριολεκτικά μπορείς να προσεγγίσεις οποιοδήποτε σημείο.

Επίσης δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να φτάσουν στον προορισμό τους με τη μέγιστη δυνατή άνεση και τη μικρότερη καταπόνηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!