Επιστροφή Σιρότκιν στη Ρωσία

Νίκος Τσιώκος
Επιστροφή Σιρότκιν στη Ρωσία
Τον Σεργκέι Σιρότκιν θα δούμε ξανά στο Γκραν Πρι της Ρωσίας, καθώς θα λάβει μέρος στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών τη Μεγάλη Παρασκευή (29/4) με τη Renault.

Για πρώτη φορά μετά το 2014 θα δούμε ξανά σε μονοθέσιο της Formula1 τον Σεργκέι Σιρότκιν. Ο Ρώσος συνεχίζει την προσπάθειά του στο GP2, όπου πέρυσι πανηγύρισε μία νίκη, πέντε παρουσίες στο βάθρο και μία pole position τερματίζοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πίσω από τους Στόφελ Φαντόρν και Αλεξάντερ Ρόσι.

Φέτος ετοιμάζεται για τη νέα αγωνιστική περίοδο, που ξεκινάει το διήμερο 14-15 Μαΐου στην Ισπανία, ενώ συνάμα έχει τη δική του ευκαιρία στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Συγκεκριμένα, ανέλαβε χρέη δοκιμαστή στη Renault και στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Σότσι θα αντικαταστήσει τον Κέβιν Μάγκνουσεν, όπως ανακοινώθηκε τη Μεγάλη Τρίτη (26/4).

«Είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα, αν και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι η στιγμή για την οποία όλοι οι νεαροί οδηγοί αγώνων δουλεύουν και είμαι αποφασισμένος να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα όσο πιο γρήγορα μπορώ, να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά για την ομάδα, ενώ θα οδηγήση ωστην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.

Θα επιβεβαίωσει ο Χάμιλτον τα προγνωστικά, κερδίζοντας το Grand Prix της Ρωσίας; Σε απόδοση 2.15 αυτό το ενδεχόμενο στη Vistabet.

Η Renault Sport, την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω, έχει δείξει πολλές φορές ότι είναι το καλύτερο μέρος για έναν οδηγό να ξεκινήσει την καριέρα του στη Formula1 και σκοπεύω να πάρω το μέγιστο από αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο 20χρονος πιλότος.

«Ο Σεργκέι είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους οδηγούς από τις μικρές κατηγορίες και είναι ωραίο για μας που ήρθε στη Renault Sport. Είδαμε ότι ήταν ο πιο υποσχόμενος ρούκι στο GP2 την περασμένη σεζόν, που πέτυχε μία νίκη και πόντιουμ, και για το 2016 είναι σε πολύ καλή θέση για να παλέψει για τον τίτλο.

Έχει οδηγήσει στο Σότσι με μονοθέσιο του GP2, οπότε έχουμε πίστη στη δουλειά που θα κάνει για μας το τριήμερο. Είναι μία καλή ευκαιρία για τη Renault στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη δημοτικότητα ανάπτυξης στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας αρχής γενομένης με το Γκραν Πρι αυτό το Σαββατοκύριακο», είπε, από τη μεριά του, ο αγωνιστικός διευθυντής των Γάλλων, Φρεντερίκ Βασέρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!