Αλλάζει το παιχνίδι στα ντίζελ η Ford

Gazzetta team
Αλλάζει το παιχνίδι στα ντίζελ η Ford
Με τον νέο κινητήρα EcoBlue, η μπλε οβάλ εταιρεία μπαίνει ακόμη πιο δυναμικά στον «χορό» των πετρελαιοκινητήρων και θέλει να κυριαρχήσει, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό που θα έχει.

Η Ford με τον κινητήρα βενζίνης EcoBoost έφερε τα «πάνω κάτω» πριν από μερικά χρόνια, δείχνοντας το δρόμο για ακόμη περισσότερο downsizing. Τώρα, θέλει να δείξει ότι τα καταφέρνει το ίδιο καλά και στους πετρελαιοκινητήρες και ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον EcoBlue, που όπως λέει θα «αλλάξει το παιχνίδι».

Σχεδιασμένος από λευκή κόλλα χαρτί, έχει τις εξής τρεις προτεραιότητες: να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομικός, αποδοτικός και με ραφιναρισμένη λειτουργία. Φυσικά, η Ford υπόσχεται ακόμη χαμηλότερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα και NOx, τομέας που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την αυτοκινητοβιομηχανία τον τελευταίο χρόνο. Ο κυβισμός του θα είναι στα 2.0 λίτρα και θα αποδίδει από 100 έως και 240 ίππους, με το μοντέλο που θα εφοδιαστεί με τον EcoBlue πρώτο να είναι το δημοφιλές βαν Transit. Συγκριτικά με τον 2.2 TDCi που αντικαθιστά, προσφέρει 20% περισσότερη ροπή στις 1.250 σ.α.λ., κάτι που μεταφράζεται σε καλύτερη απόδοση και δυνατότητα αλλαγής ταχύτητας ακόμη πιο νωρίς, για μείωση της κατανάλωσης.

Η εταιρεία υπόσχεται επίσης και κορυφαία αξιοπιστία, ενώ στο μέλλον δεν αποκλείεται να δούμε το συγκεκριμένο μοτέρ και με χαμηλότερο κυβισμό (στο 1.5 λίτρο, για παράδειγμα) ώστε να τοποθετηθεί σε μικρότερα επιβατικά όπως το Fiesta ή το Focus. Ο Τζιμ Φάρλεϊ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Ευρώπης, δήλωσε: «Με τον κινητήρα EcoBoost, η Ford έθεσε νέα στάνταρ στην αγορά των βενζινοκίνητων οχημάτων, όντας μικρότερος, οικονομικότερος και εντυπωσιακά αποδοτικός. Η ίδια «εμμονή» για καινοτομία πέρασε και στον EcoBlue, τον νέο ντίζελ κινητήρα μας. Το συγκεκριμένο μοτέρ αξιοποιεί καλύτερα το καύσιμο και μειώνει τους ρύπους κατά 10% στο Transit, ένα από τα πιο δημοφιλή επαγγελματικά της Ευρώπης, μειώνοντας τα κόστη για τους πελάτες μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!