Στα χνάρια της Boxster η Porsche 718 Cayman (video)

Gazzetta team
Στα χνάρια της Boxster η Porsche 718 Cayman (video)
Η Γερμανική εταιρεία μας δείχνει για πρώτη φορά σε βίντεο τη νέα Cayman, η οποία ακολούθησε τα βήματα της Boxster και αναμένεται και εκείνη να κλέψει την παράσταση.

Η Porsche τράβηξε την προσοχή όλων όταν ανακοίνωσε ότι οι έξι κύλινδροι των κινητήρων της Boxster είναι παρελθόν και ότι στη θέση τους, ήρθε ένας νέος τούρμπο τετρακύλινδρος. Το φυσικό επόμενο λοιπόν ήταν αυτές οι αλλαγές να περάσουν και στην «κλειστή» έκδοση του μοντέλου, με την ονομασία Cayman. Το σπορ κουπέ εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ένα επίσημο βίντεο και μπορούμε να το δούμε, αλλά -κυρίως- και να το ακούσουμε. Ο ήχος που παράγει είναι εντυπωσιακός και σε καμία περίπτωση «ρηχός», όπως μπορεί να νόμιζε κανείς λόγω του ότι λείπουν δύο κύλινδροι σε σχέση με το παρελθόν.

Θυμίζουμε ότι το μοντέλο κινείται από ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο σύνολο με απόδοση 300 ίππων και 380 Nm ροπής για την «βασική» έκδοση, ενώ η S φοράει έναν μεγαλύτερο κινητήρα 2.5 λίτρων με τούρμπο και τέσσερις κυλίνδρους, με ισχύ 350 ίππων και 420 Nm ροπής. Αμφότεροι διατηρούν την «παραδοσιακή» για Porsche επίπεδη διάταξη (Boxer), ενώ με το αυτόματο κιβώτιο PDK μπορεί να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα η «απλή» και σε 4,2'' η S. Επίσης, διατίθεται προς επιλογή η ανάρτηση PASM που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 10 ή 20 χιλιοστά, στην 718 Cayman και 718 Cayman S αντίστοιχα. H τιμή της στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινάει από τα 51.500€ για την βασική έκδοση και ανεβαίνει στα 63.000€ για την ισχυρότερη S. Δείτε το βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!