«Πετάει» αγωνιστικά η Yamaha

«Πετάει» αγωνιστικά η Yamaha

«Πετάει» αγωνιστικά η Yamaha

Μονοπώλησαν σχεδόν το βάθρο των περισσότερων κατηγοριών οι αναβάτες της Yamaha, κατά τον τελευταίο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MX. 

Τις τέσσερις από τις επτά κατηγορίες κατέκτησαν οι αναβάτες της Yamaha στον τέταρτο γύρο  του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross, που πραγματοποιήθκε στην Χαλκίδα στις 23 και 24 Απριλίου.  

Στηνμεγάλη κατηγορία της ΜΧ1 παρά τις μέτριες εκκινήσεις οι Δημήτρης Κοντολέτας και Νίκος Λυρίου κατάφεραν και στα δύο σκέλη να βρεθούν μπροστά δίνοντας μεγάλες και σημαντικές μάχες. Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Δημήτρης Κοντολέτας, ανέκαμψε από δύο μέτριες εκκινήσεις για να τερματίσει και στα δύο σκέλη στην τρίτη θέση. Το συνδυασμένο αποτέλεσμα ανέβασε τον Κοντολέτα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Αντίστοιχα, στα δύο σκέλη ο Λυρίου κατάφερε να οδηγήσει στη δεύτερη θέση, όμως στο πρώτο σκέλος έμεινε από δυνάμεις τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, κάτι που τελικά τον βοήθησε στο δεύτερο σκέλος να κάνει καλύτερη διαχείριση και να κρατήσει τη δεύτερη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Με μια πέμπτη και μια δεύτερη θέση ο Λυρίου ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου.

Την πρώτη θέση για την κατηγορία της ΜΧ2 συνέχισαν να διεκδικούν οι οδηγοί της Yamaha, με τον Μανώλη Κρητικό να αντέχει στην πίεση του Γιάννη Τουρατζίδη στο πρώτο σκέλος, και να έχει λίγο πιο εύκολο έργο στο δεύτερο, στον δρόμο του για την τέταρτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Γιάννης Τουρατζίδης, έχοντας μείνει αρκετούς βαθμούς πίσω στην βαθμολογία προσπάθησε να κερδίσει τον Κρητικό μέχρι και τον τερματισμό του πρώτου σκέλους, ενώ η κακή του εκκίνηση στο δεύτερο, δεν του επέτρεψε να βρεθεί κοντά στην πρώτη θέση. Ο Γιάννης Τουρατζίδης με δύο δεύτερες θέσεις πήρε τη δεύτερη θέση στον αγώνα, ενώ ξαναπέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η οικογένεια Τουρατζίδη όμως έφυγε από την Χαλκίδα με μια νίκη από τον αδερφό του Γιάννη, Δημήτρη, που κέρδισε την υποκατηγορία νέων ΜΧ2Τ, απολαμβάνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο βαθμολογικό πλεονέκτημα στη βαθμολογία της υποκατηγορίας. Επίσης με Yamaha αγωνίστηκε ο Φώτης Κόλλιας (2-3), τερματίζοντας στην τρίτη θέση της ημέρας.

Αγκαλιά με τον τίτλο της ΜΧ85 βρίσκεται μετά και την διπλή του νίκη στην ιδιαίτερη πατρίδα τη Χαλκίδα ο Ανδρέας Ανδρέου. Άντεξε στην πίεση του Αντώνη Σάγμαλη στο πρώτο σκέλος και δημιουργώντας διαφορά από νωρίς στο δεύτερο, εξασφάλισε την πρώτη θέση στον αγώνα.

Εκπληκτικές μάχες έγιναν και στα Quad με τον περσινό πρωταθλητή Κωνσταντίνο Ντούζο να κερδίζει το πρώτο σκέλος μετά από μεγάλη μάχη με τον Martin Milev από την Βουλγαρία. Ο Milev τελικά θα κέρδιζε το δεύτερο σκέλος, και αυτό με μάχη με τον Σπύρο Μπίρλη, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο σκέλος και αγώνα. Ο Ντούζος δεν είχε καλή εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος καθυστερώντας έτσι να φτάσει στην τρίτη θέση και να καταδιώξει τους δύο πρωτοπόρους.

Με τερματισμούς 1-3 πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα πίσω από το Yamaha του Milev.

Οι προσπάθειες των οδηγών της Yamaha για την κατάκτηση ακόμα περισσότερων επιτυχιών στο Ελληνικό Motocross, θα συνεχιστούν στον επόμενο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2016, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Μαΐου στα Δουνέικα του Πύργου Ηλείας.   

Best of internet