Το όχημα του χίπστερ ή του μέλλοντος; (video)

Gazzetta team
Το όχημα του χίπστερ ή του μέλλοντος; (video)
To URB-E είναι ένα ηλεκτρικό δίκυκλο αστικής μετακίνησης που εκτός από trendy είναι και επαναστατικό. Οι λόγοι στη συνέχεια.

Το «έργο» των ηλεκτρικών ποδηλάτων το έχουμε ξαναδεί. Όπως επίσης και αυτών που αναδιπλώνονται για να μας διευκολύνουν κατά την επιβίβασή μας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή στην αποθήκευση στο αυτοκίνητο.

Όμως το URB-E δεν είναι τίποτα από όλα τα παραπάνω αλλά και όλα μαζί. Κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ίνες άνθρακα, το σκούτερ αυτό μαζί με τη μπαταρία και τον ηλεκτρικό του κινητήρα ζυγίζει μόλις 16 κιλά. Λόγω των μικρών του τροχών και της ευφυούς σχεδίασης του σκελετού του, μαζεύει με μια κίνηση και μπορεί να μεταφερθεί όπως μια τυπική τροχήλατη αποσκευή οπουδήποτε –μέσα σε τραίνο, σε αυτοκίνητο, σε λεωφορείο, στο σπίτι, στο γραφείο, παντού.

Παρά την όψη «πατινιού», διαθέτει άνετη σέλα και μπορεί να μεταφέρει ενήλικες βάρους έως και 115 κιλών. Η μπαταρία του φορτίζει πλήρως από οικιακή παροχή σε τέσσερις ώρες και εξασφαλίζει μια αυτονομία λίγο πάνω από 30 χιλιόμετρα, με μέγιστη ταχύτητα που φτάνει τα 25 χλμ./ώρα. Το URB-E δεν απαιτεί δίπλωμα για να οδηγηθεί, δεν ρυπαίνει, δεν παράγει θόρυβο, ενώ, λόγω της ικανότητάς του να μεταφέρεται παντού, δεν απαιτεί κάποιου είδους αντικλεπτική προστασία.

Οι κατασκευαστές του δεν υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν κάτι επαναστατικό, όπως παλιότερα είχαν κάνει αντίστοιχοι με πολύ λιγότερο πρακτικά μέσα ατομικής μετακίνησης, ωστόσο είναι προφανές ότι το URB-E είναι τόσο – όσο σε όλους τους τομείς και ταυτόχρονα εξαιρετικά ευφυές, πρακτικό και με σύγχρονη όψη. Η τιμή του δε είναι μέσα στο πλαίσιο του εφικτού, καθώς με 1.500 δολάρια στις ΗΠΑ βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία ούτε τόσο πρακτικά είναι αλλά ούτε και κατασκευασμένα με «εξωτικά» υλικά. Επιπρόσθετα, όσο η εμπορική του διείσδυση θα αυξάνεται, τόσο η τιμή του URB-E θα μειώνεται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!