«Μπάσιμο» και στα ηλεκτρικά η Citroen

«Μπάσιμο» και στα ηλεκτρικά η Citroen

Το «όπλο» της Citroen για την ένταξή της στην ηλεκτρική κατηγορία είναι το Ε-Elysee, με το συγκεκριμένο μοντέλο να είναι μόνο η αρχή.   

«Μπάσιμο» και στα ηλεκτρικά η Citroen

Το πρώτο της ουσιαστικό βήμα στον χώρο της ηλεκτροκίνησης έκανε η Citroen με το E-Elysee, που βασίζεται στο δημοφιλές C-Elysee. Το μοντέλο παρουσιάστηκε στο Πεκίνο και είναι αμιγώς ηλεκτρικό, αποχαιρετώντας τους συμβατικούς κινητήρες που διαθέτει το C-Elysee στην γκάμα του, ενώ είναι η αρχή για το στόχο της φίρμας που είναι να παίξει έναν ρόλο-κλειδί στην αγορά των ηλεκτρικών της Κίνας. 

Ακόμη, δεν έχει ανακοινωθεί από τη Citroen κάποιο στοιχείο για την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, ωστόσο η εταιρεία μας γνωστοποίησε ότι έχει μπαταρίες ιόντων λιθίου, που θα του χαρίζουν 250 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια φόρτιση. Η τελευταία, διαρκεί 6,5 ώρες κανονικά, όμως με τη χρήση ταχυφορτιστή μπορεί να περιοριστεί σε μισή ώρα. Στην αγορά θα βγει μέσα στο 2017 και ευελπιστεί να πείσει τόσο όσο ο «αδερφός» C-Elysee, που είναι το best seller της φίρμας στην Κίνα με πωλήσεις που έφτασαν τις 90.000 μονάδες για το 2015! 

Best of internet