Γιατί γιορτάζει το Mazda MX-5;

Gazzetta team
Γιατί γιορτάζει το Mazda MX-5;
To κόμπακτ ρόουντστερ της Mazda συμπλήρωσε 1.000.000 μονάδες πωλήσεων παγκοσμίως, ύστερα από 27 χρόνια παρουσίας στις αγορές!

Το 2016 είναι ένα σημαντικό έτος για το Mazda MX-5, αφού ύστερα από την κατάκτηση του τίτλου «παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς», συμπλήρωσε και τις 1.000.000 μονάδες παραγωγής. Το μοντέλο ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα το έτος 1989 και κατάφερε να φτάσει αυτό το νούμερο πωλήσεων αρκετά σύντομα (27 έτη), αναλογιζόμενοι και την κατηγορία στην οποία βρίσκεται. Μάλιστα, κατέχει και ένα ρεκόρ Γκίνες στο βιογραφικό του, ως το διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις από το 2000.

Το αυτοκίνητο που έσπασε το «επταψήφιο» φράγμα είναι το εικονιζόμενο και έχει σε περίοπτη θέση το "1.000.000", μαζί με όλες τις γενιές του μοντέλου (NA, NB, NC και η τωρινή ND). Θα κάνει την εμφάνισή του σε διάφορα αυτοκινητικά events όπως το φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ (Goodwood) τον Ιούνιο. Ο Μασαμίσι Κογκάι, CEO της Mazda, δήλωσε: «Από την πρώτη γενιά έως και την σημερινή, ο λόγος που είμαστε ικανοί να συνεχίζουμε να πουλάμε MX-5 όλα αυτά τα χρόνια είναι η στήριξη από τους οπαδούς του μοντέλου σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!