Αυτή είναι η κορυφαία Citroen

Gazzetta team
Αυτή είναι η κορυφαία Citroen
Το μοντέλο που θα παίξει το ρόλο της ναυαρχίδας στη γκάμα της Γαλλικής φίρμας παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνο, καθώς η Κίνα είναι η μοναδική χώρα στην οποία θα διατίθεται.

Η Citroen C6 επανήλθε και για ακόμη μια φορά, κάθεται στην κορυφή της γκάμας της Citroen. Το μεγάλο σεντάν ξεχνά την προχωρημένη εμφάνιση του προηγούμενου μοντέλου και επανέρχεται με ένα μάλλον... συντηρητικό σχέδιο. Ωστόσο, είναι όσο τεχνολογικά προηγμένη θα έπρεπε να είναι μια ναυαρχίδα και από άποψης μεγέθους, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια πραγματική λιμουζίνα. Το συνολικό της μήκος ξεπερνά τα 5 μέτρα και οι χώροι στο εσωτερικό δεν περιμένουμε να είναι κάτι λιγότερο από κορυφαίοι, με το τελευταίο να έχει «ντυθεί» με εξαιρετικής ποιότητας δέρμα, αλλά και ξύλο σε μερικές επιφάνειες.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει φώτα LED, μια μεγάλη οθόνη για τη φιλοξενία του συστήματος πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα, ενώ στο καντράν υπάρχει άλλη μια οθόνη 12,3 ιντσών που αντικαθιστά τον συμβατικό αναλογικό πίνακα οργάνων. Επίσης, έχει και κλιματισμό τεσσάρων ζωνών ώστε κάθε επιβάτης να ρυθμίζει τη θερμοκρασία που εκείνος επιθυμεί και στο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε, υπήρχε και μια εντυπωσιακή πανοραμική οροφή. Για τους κινητήρες ακόμη δεν έχει ειπωθεί κάτι επίσημο, όμως αναμένεται -μεταξύ άλλων- να φοράει ένα τούρμπο τετρακύλινδρο μοτέρ 1.8 λίτρων με απόδοση κοντά στους 200 ίππους και τα 280 Nm ροπής, που θα στέλνει την ισχύ στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν έξι σχέσεων. H νέα Citroen C6 παρουσιάστηκε στο Πεκίνο και θα διατίθεται αποκλειστικά στην Κίνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!