Χορεύουν τα αυτοκίνητα; (video)

Gazzetta team
Χορεύουν τα αυτοκίνητα; (video)
Με 350 και 435 ίππους τα Ford Focus RS και Mustang μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό δίδυμο για να απολαύσει ο οδηγός τους το ρυθμό του drift.

Το Ford Focus RS είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο με ειδικό πρόγραμμα οδήγησης drift mode. Το ταχύτατο πεντάθυρο μοντέλο των 350 ίππων με την εξελιγμένη τετρακίνηση, μπορεί να μετατρέψει ακόμα και τον καθημερινό οδηγό σε «Ken Block της γειτονιάς» με τη μέγιστη ασφάλεια, καθώς τα ηλεκτρονικά φροντίζουν ώστε το αμάξωμα να παίρνει μεγάλες γωνίες, αλλά χωρίς δραματικές συνέπειες.

To Ford Mustang είναι το alter ego του Focus RS, καθώς εδώ δεν υπάρχουν προηγμένα συστήματα τετρακίνησης να τιθασεύσουν τον πεντάλιτρο V8 που αποδίδει 435 ίππους. Έτσι, μόνο με τους πίσω τροχούς να τρώνε όλες τις «σφαλιάρες» της ισχύος, η υπερστροφή είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά ο έλεγχός της σίγουρα πιο δύσκολη από ότι στην περίπτωση του Focus.

Πολύ διαφορετικά αυτοκίνητα λοιπόν, ωστόσο ο στόχος της Ford Performance ήταν η απόλαυση και αυτή προσφέρεται απλόχερα στους οδηγούς και των δύο μοντέλων. Η απόδειξη είναι παραπάνω από προφανής σε αυτό το video, όπου σε ένα τεράστιο, έρημο και επομένως ασφαλή για την διενέργεια τέτοιων χορευτικών ασκήσεων, τα δύο αυτοκίνητα ξεδιπλώνουν την ιδιαίτερη ικανότητά τους να ελέγχουν υπέροχα τα μεταλλικά κορμιά τους, ακόμα και πολύ πέρα από το όριο της πρόσφυσης.

Απολαύστε, αλλά μην το επιχειρήσετε στο δημόσιο δρόμο. Πίστες υπάρχουν, για να διοχετεύουμε την ενέργεια τη δική μας και των αυτοκινήτων μας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!