Τι νέα για το Lexus IS; (video)

Gazzetta team
Τι νέα για το Lexus IS; (video)
Το μικρότερο μοντέλο της Lexus άλλαξε εντελώς «πρόσωπο» σε μια προσπάθεια να παραμείνει σύγχρονο και αισθητικά ενδιαφέρον.

Στο παρελθόν η Lexus είχε να επιδείξει μια γκάμα ιδιαίτερα προηγμένων τεχνολογικά, αλλά αδιάφορων αισθητικά μοντέλων. Η νεότερη γενιά των Lexus με προεξάρχοντα τα NX και RX μας παρουσίασε μια πολύ πιο εντυπωσιακή και επιθετική σχεδιαστική άποψη, η οποία σταδιακά περνά σε όλα τα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας κύρους.

Τελευταίο παράδειγμα το IS, το μικρότερο τετράθυρο μοντέλο της Lexus που άλλαξε εκ βάθρων το 2013. Η ανανεωμένη του εκδοχή διατηρεί τις βασικές γραμμές του μοντέλου, αλλά τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και ο ευμεγέθης προφυλακτήρας με τους μεγάλους αεραγωγούς και τη χαρακτηριστική μάσκα, το καθιστούν ιδιαίτερα σύγχρονο και δυναμικό.

Όπως συνηθίζει στις πιο πρόσφατες υλοποιήσεις της η Lexus, συνδυάζει πολύ οξείες γωνίες στο εμπρός μέρος με μια βασική γραμμή αμαξώματος που ξεκινά από χαμηλά και ανυψώνεται προς τα πίσω, προσδίδοντας μια έντονα αθλητική σιλουέτα.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι σχετικά μικρές, με πιο σημαντική αυτή της υιοθέτησης μια μεγαλύτερης κεντρικά τοποθετημένης ψηφιακής οθόνης για το σύστημα infotainment, με διαγώνιο 10,3 ιντσών. Τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας του μοντέλου αναβαθμίστηκαν επίσης με την προσθήκη του Lexus Safety System + που περιλαμβάνει ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας με υποβοήθηση τιμονιού, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, cruise control με σύστημα αυτόματης προσαρμογής ταχύτητας στα εμπρός κινούμενα αυτοκίνητα και σύστημα αυτόματης πέδησης.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου παραμένουν ως έχουν, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και τη βασική εκ των τριών διαθέσιμων εκδόσεων του μοντέλου να κινείται από το νέο τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης με turbo που αποδίδει 245 ίππους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!