Το μεγάλο SUV της Renault (video)

Το μεγάλο SUV της Renault (video)

Η Renault αποκάλυψε στο Πεκίνο το Koleos, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία άνεση και την ενδιαφέρουσα σχεδίαση. 

Το μεγάλο SUV της Renault (video)

Μπορεί η ναυαρχίδα των SUV της Renault να βασίζεται στο Nissan X-Trail, ωστόσο η σχεδίασή του διαφοροποιείται σημαντικά και έχει σαφείς αναφορές στα νεότερα και μικρότερα μοντέλα της εταιρείας, δηλαδή στο Megane και ειδικότερα στο μεσαίο Talisman.

Το Koleos είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το μικρό – μεσαίο SUV της Renault που παρουσιάστηκε το 2014, το Kadjar, και τοποθετείται μια κατηγορία πάνω από αυτό. Με μήκος 4.670 χιλιοστά, πλάτος 1.840 χιλιοστά και μακρύ μεταξόνιο 2.710 χιλιοστά θα περίμενε κανείς να έχει πολύ μεγάλους χώρους και, πράγματι, η Renault υπόσχεται βασιλικές ανέσεις για πέντε επιβάτες και χώρο αποσκευών 625 λίτρων.

Η γαλλική εταιρεία δεν ξεκαθαρίζει αν το μοντέλο θα προσφέρεται σε πενταθέσια και εφταθέσια διαμόρφωση εσωτερικού όπως το Nissan X-Trail, ίσως όμως αυτή να είναι μια παράμετρος διαφοροποίησης των δύο μοντέλων.

Επίσης η Renault δεν αναφέρεται καθόλου στους διαθέσιμους κινητήρες, που ειδικά για την Ευρώπη είναι βέβαιο ότι θα ξεκινούν με τον κινητήρα πετρελαίου 1.6 dCi, που αποδίδει 130 ίππους.  

Αυτό που με βεβαιότητα ξέρουμε είναι ότι το Koleos θα έχει αξιόλογες εκτός δρόμου δυνατότητες, καθώς με απόσταση από το έδαφος 213 χιλιοστά και στάνταρ μετάδοση 4x4 δεν θα σταματά στην πρώτη δυσκολία. Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μετάδοση μόνο εμπρός  2WD, αυτόματα σε όλους τους τροχούς 4WD AUTO και και κλείδωμα κεντρικού διαφορικού 4WD LOCK.

Στο εσωτερικό το ταμπλό συνεχίζει το σχεδιαστικό μοτίβο των Megane και Talisman με την οθόνη του συστήματος infotainment σε κάθετη διάταξη και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να είναι τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία. Στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης περιλαμβάνονται τα Active Brake Assist, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, Safe Distance Warning, Traffic Sign Recognition με προειδοποίηση υπερβολικής ταχύτητας, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και πολλά ακόμα καλούδια.

Εκτός από την Κίνα όπου και θα κατασκευάζεται για την τοπική αγορά, το Koleos θα βρει το δρόμο του μέσα στο έτος και σε 80 συνολικά αγορές παγκόσμια, μεταξύ αυτών και οι ευρωπαϊκές φυσικά. 

Best of internet