Έρχεται Smart με 109 ίππους; (video)

Gazzetta team
Έρχεται Smart με 109 ίππους; (video)
Χάρη στην Brabus, όλη η γκάμα των Smart θα έχει από τον Ιούλιο έκδοση με 109 ίππους και πολύ ενδιαφέρουσες επιδόσεις.

Μετά την παρουσίαση της σειράς εξοπλισμού Brabus στην έκθεση της Γενεύης, ήρθε η ώρα της παρουσίασης και του μηχανολογικά αναβαθμισμένου Smart Brabus. Με βάση τον turbo κινητήρα των 0,9 λίτρων, όλη η γκάμα των Smart θα έχει πλέον, στην έκδοση Brabus, ισχύ 109 ίππων και ροπή 170 Nm μόλις στις 2.000 σ.α.λ.

Η έκδοση αυτή θα διατίθεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων twinamic, το οποίο όμως έχει δεχτεί βελτιώσεις που μειώνουν το χρόνο των αλλαγών κατά 40% και έχει επίσης πιο «κοντές» σχέσεις. Βελτιωμένο είναι και το σύστημα διεύθυνσης, με μεταβλητή υποβοήθηση για πιο καλή αίσθηση, ενώ διαφορετικό είναι και το σύστημα εξαγωγής με στόχο την πιο σπορ χροιά ήχου.

Η ανάρτηση των μοντέλων Brabus είναι κατά 20% πιο σκληρή από αυτή των λιγότερο ισχυρών εκδόσεων με πιο χοντρή αντιστρεπτική ράβδο για μείωση των κλίσεων στις στροφές. Οι τροχοί στις εκδόσεις fortwo έχουν διάμετρο 16 ιντσών, ενώ στην forfour 17 ιντσών.

Οι εξωτερικές αλλαγές, πέρα από τους μεγάλους τροχούς και τις ζάντες σε χαρακτηριστικό μαύρο ματ χρώμα, περιλαμβάνουν μια εισαγωγή αέρα στο πίσω μέρος για την καλύτερη αναπνοή του κινητήρα, διπλή απόληξη της εξάτμισης, μια στάνταρ πανοραμική ηλιοροφή και βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος προφυλακτήρες, καθρέφτες και μάσκα.

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές για όλες τις εκδόσεις αμαξώματος. Τα fortwo και cabrio έχουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ. και τελική ταχύτητα 165 χλμ./ώρα, ενώ το forfour έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,5 δλ. και τελική ταχύτητα που φτάνει στα 180 χλμ./ώρα.

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία είναι φυσικά αρκετά «τσιμπημένες», με αυτή για το fortwo να ξεκινά από τα 19.710€, ενώ για το forfour από τα 20.520€. Αρκετά ακριβότερο είναι το fortwo cabrio, με τιμή εκκίνησης τα 22.970€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!