Πολυτελές υβριδικό SUV από την VW (video)

Gazzetta team
Πολυτελές υβριδικό SUV από την VW (video)
Παρά το μεγάλο μέγεθός του, το T-Prime Concept GTE που παρουσιάστηκε μόλις στο Πεκίνο έχει κατανάλωση 2,7 λίτρα/100 χλμ!

Καθώς η κινεζική αγορά αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τους κατασκευαστές, ειδικά για υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολύ χαμηλών ή μηδενικών ρύπων, αυξάνονται τα λανσαρίσματα νέων μοντέλων στη χώρα.

Έτσι η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου μας αποκάλυψε ένα ακόμα πολύ σημαντικό για το μέλλον της VW αυτοκίνητο, το T-Prime Concept GTE.

To νέο πρωτότυπο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας βασίζεται στην κλιμακούμενη πλατφόρμα MLB για τα μεγάλα μοντέλα του γκρουπ, με κατά μήκος τοποθετημένους κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων. Το T-Prime Concept είναι ένα μεγάλο SUV με μήκος 5 μέτρα, δηλαδή 17 χιλιοστά μεγαλύτερο από το υπάρχον Touareg.

Η εξωτερική σχεδίαση είναι κομψή και σύγχρονη, «μασκάροντας» το μεγάλο μέγεθος και συνδυάζοντας τόσο τη σπορ, όσο και την πολυτελή εικόνα. Η έκπληξη ωστόσο βρίσκεται στο εσωτερικό, όπου οι μεγάλες ψηφιακές οθόνες έχουν υποκαταστήσει πλήρως όργανα και διακόπτες. Όλα τα συστήματα ελέγχονται μέσω επιφανειών αφής, με φωνητικές εντολές ή κινήσεις των χεριών, ενώ ακόμα και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ελέγχεται ψηφιακά μέσω επιφάνειας αφής.

Μηχανολογικά το T-Prime διαθέτει έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 248 ίππους και εν σειρά, πριν από το κιβώτιο, έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 134 ίππων. Συνολικά η απόδοση ανέρχεται στους 375 ίππους, ενώ η ισχύς μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Η συστοιχία των μπαταριών για τη λειτουργία του ηλεκτρικού κινητήρα βρίσκεται στο πάτωμα του χώρου αποσκευών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα φόρτισής τους, σε 8 οκτώ ώρες στο οικιακό δίκτυο και 2 ώρες σε ταχυφορτιστή.

Με πλήρως φορτισμένες τις μπαταρίες των T-Prime μπορεί να κινηθεί ως αμιγώς ηλεκτρικό για 50 χιλιόμετρα περίπου στο πρόγραμμα λειτουργίας E-Mode. Στο πρόγραμμα λειτουργίας Hybrid, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης υποβοηθείται από τον ηλεκτρικό και η συνδυασμένη κατανάλωση είναι μόλις 2,7 λίτρα/100 χλμ. Στο πρόγραμμα GTE, το σύνολο των κινητήρων αποδίδει την πλήρη ισχύ του και σε αυτό το T-Prime μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6.0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 224 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!