Αυτή είναι η BMW του «πραγματικού τζέντλεμαν» (video)

Gazzetta team
Αυτή είναι η BMW του «πραγματικού τζέντλεμαν» (video)
Η BMW Σειρά 5 BARON είναι μια ειδική έκδοση του Βαυαρικού μοντέλου και θα παραχθεί σε λίγες μονάδες συνολικά, όμως διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας.

Η BMW που οφείλει στον εαυτό του ένας πραγματικός τζέντλεμαν είναι σύμφωνα με την εταιρεία μια Σειρά 5 και συγκεκριμένα, η νέα ειδική έκδοσή της με το όνομα BARON (γράφεται με Κεφαλαία). Αυτή η 5άρα βασίζεται στην πετρελαιοκίνητη 523d και «φοράει» το πακέτο M-Sport, με την απόδοση να παραμένει σταθερή στα 184 άλογα και τη ροπή στα 380 Nm. Προσφέρεται σε μόλις δύο χρώματα, ένα γκρι (Mineral Gray) και ένα μπλε (Mediterranean Blue) και μπορεί να συνδυαστεί με δύο αποχρώσεις στο εσωτερικό, την Oyster και τη Veneto Beige.

Τα ξύλινα φιλέτα που τονίζουν τη φινέτσα της καμπίνας δεν λείπουν, ούτε όμως τα αλουμινένια διακοσμητικά από τη BMW Individual που αναδεικνύουν τη σπορ πλευρά του αυτοκινήτου. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει προσαρμοζόμενα φώτα LED, ταμπελάκι αρίθμησης, κρεμάστρα για παλτό, μια ειδική θήκη κλειδιού από δέρμα, ειδικό άρωμα στο εσωτερικό και ηλεκτρική πόρτα του πορτμπαγκάζ. Η BMW Σειρά 5 BARON θα κατασκευαστεί σε μόλις 200 κομμάτια και θα έχει τιμή στην Ιαπωνία -όπου και θα διατίθεται αποκλειστικά- περίπου 61.000€. Πάντως, δεν έχει κάποιο στοιχείο που δικαιολογεί ουσιαστικά τον τίτλο της «ειδικής έκδοσης», καθώς και μια «απλή» Σειρά 5 μπορεί να εφοδιαστεί με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!